BLOG

Vinterkläder

DSC_3466Någon är väldigt lycklig över att vara hemma i Sverige tillsammans med tjocka släkten.

DSC_3454

Alma och mormor.

 

Efter 5 dagar i Sverige måste jag bara ge alla er svenska föräldrar en stor eloge, jag fattar inte hur ni klarar det. Vintern. Oh my så meckig en unge i overall kan vara alltså. Speciellt om ungen i fråga inte alls köper konceptet.

Nä men seriöst, jag är helt utmattad av alla kläder som ska av och på. Bilbälten som ska justeras beroende på om jacka är på eller inte, vantar som ska letas upp och små tummar som ska letas fram ur vinterjackan. Och antingen står jag och fryser fingrarna av mig för att jag själv inte hunnit få på mig några kläder och vi på något sätt hamnat utomhus ändå. Eller svettas jag ihjäl eftersom jag fått på oss alla ytterkläder för att inse att ungen bajsat och behöver en ny blöja. Hjälp alltså! Också har jag lärt mig att det finns något värre än en unge som slänger sig på golvet på Åhlens och skriker för att hon inte får Pippi-paraplyet. Och det är en unge i overall som slänger sig på golvet på Åhlens och skriker för att hon inte får Pippi-paraplyet. Så mycket svårare (och svettigare) att bära ut en unge i overall, de blir bara sååå hala!

Nä hörrni, Sverige-föräldrar. En stor eloge till er alltså! För tro det eller ej, det finns föräldrarskap som inte innebar småbarn i overall. Och det är faktiskt lite lättare!

 

KRAM Sara

OMG! Kids in winterclothing, what a nightmare! 5 days in Sweden and I am already exhausted. Putting on and off jackets, boots and gloves is harder than you think, thats for sure. Nopp parenting in tropical climate is a bit easier!

 

 

Comments

 1. Anna V 17 December, 2014 Reply

  Ja du! Det är inte lätt men man vänjer sig o hittar på små tricks som gör livet lättare ;-). T.ex. Så har vi slutat att ta på E overall när vi är på väg till/från dagis - då har hon enbart vinterjacka på. Vi tar inte heller overallen när vi åker till köpcenter - för varmt o för bökigt att ta av o på. Sen tror jag att man bara accepterar det där med vinterkläder... Man vill ju inte att de små fryser! Och då känns det inte lika jobbigt ;-) Förresten behöver ni nån kläder till Alma? Då är det bara att komma förbi! Ni är såklart välkomna även om ni inte behöver kläder ;-) Kram

  • lifeinsingapore 21 December, 2014 Reply

   Så gullig du är Anna men vi har allt vi behöver. Vi har inte så höga kräv när det bara gäller tre veckor :-). Vi återkommer om dejt! kram

 2. Millan 17 December, 2014 Reply

  Haha, jag kommer ihag att jag tankte exakt samma sak nar jag var hemma sjalv med bada barnen en vinter for nagra ar sedan. Precis det dar med bajsandet var ju SA irriterade. Man fick liksom rakna med en extra tjugo minuter bara for att ta sig ut nagonstans. Visst blir det kallt aven har I England men valdigt sallan overalls-kallt. Alltsa vad lik Alma ar sin mormor!! Kram och ha en riktigt fin jul hemma I sverige. Om nagra dagar styr aven vi kosan osterut.

  • lifeinsingapore 21 December, 2014 Reply

   Ja det är ju helt galet vilket förmåga de små har att bajsa vid helt fel tillfälle. Crazy :-)