BLOG

Naturligt i badrummet

 DSC_3474

Jag har gjort en liten påfyllnad i badrumsskåpet. Jag brukar faktiskt passa på när jag är i Sverige.

DSC_3475Denna gången är det Maria Åkerbergs produkter som hittat hem till mig. Helt naturliga och ekologiska. I like!

Jag försöker ju gå au natural när det gäller alla burkar och tuber som står i mitt badrumsskåp. Det är en långsam process för gudarna ska veta att jag är picky när det gäller vad som hittar hem till mig. Jag älskar ju krämer och vackra burkar och jag har många underbara favoriter som varken är ekologiska eller fria från kemikalier. För att jag ska förmå mig att byta måste de nya vara minst lika bra, om inte bättre :-).

När det gäller min ansiktsvård så har jag nog äntligen hittat rätt med Maria Åkerbergs produkter. Jag har torr, känsly hy som lätt får acne. Så den är ingen lätt match, min hy, men nu verkar det som sagt som att jag hittat rätt (får återkomma med final review när jag hunnit testa ordentligt). Min nya stor-favorit för min hy är dock en helt ljuvlig fuktighets-kräm, även kallad jojobaolja. Ekologik sådan som jag använder precis som den är, morgon och kväll. Jo, jag häller olja i ansiktet två gånger om dagen (och har gjort så 2 månader) och på min hy funkar det toppen. Jag har testat lite olika oljor (arganolja, mandelolja, cocosolja…) men för mig verkar jojobaoljan passa bäst. Den är inte så tjock och går snabbt och lätt in i huden utan att kladda. Funkar lika bra som body-lotion och ansikscreme. I love helt enkelt!

Min största utmaning på skönhetsfronten just nu är faktiskt mitt hår. Jag har ännu inte hittat ett naturligt schampo som tvättat rent.  Och jag har inte hittat något i återfuktningsväg som klår moroccanoil. Några tips?

KRAM Sara

I try to go natural with all my beauty-products. A slow but fun project! My very favorite for my skin is jojoba oil. Its almost magic and works wonder on my dry and sensitive skin. I use is twice a day on my face as my only moisturizer, and all over my body as bodylotion. I love it!

However, I have not yet found good natural products for my hair. Any recommendations?

Comments

 1. Anna Vikström 18 December, 2014 Reply

  Återkom gärna med ditt betyg för dessa hudvårdsprodukter!!!! Har precis som du torr o känslig hy, som har lätt att få acne.... Det är inte lätt att hitta nåt som passar! Har använt mig av Exuviance i några år nu o det funkade bra, fram tills för några månader sen... Nu får jag knappt nån effekt av Exuviance :-( Då är det väl dags att byta till nåt nytt?! ;-)

  • lifeinsingapore 21 December, 2014 Reply

   Jag har oxå använt Exuviance. Bra grejer men mycket kemikaler... Dessutom var det ingen "mirakel-kur" för mig. Jag har kört att Jan Marini ska vara helt grymma, tyvärr är de inte ekologiska. So far verkar Maria jättebra!

 2. Johanna B 18 December, 2014 Reply

  Jag har använt Maria Åkerbergs produkter i över tio år, de är verkligen superbra! Nu har vi även använt babyprodukter till Filippa, babywash, babybath och babyoil. Babyoljan smörjer vi in vid varje blöjbyte och hon har knappt aldrig haft en röd stjärt, verkligen toppenbra! Maria Åkerberg har också hårvårdsprodukter men de har jag inte testat. Men annars kan jag rekommendera bodyshops schampo för torrt hår! Det är väl inte så mkt tillsatser i deras produkter tror jag. PS. Ska du ha ngt mer yogapass på Gerda? Jag kunde inte sist tyvärr. Hade varit kul att träffa dig och yoga ihop.

  • lifeinsingapore 21 December, 2014 Reply

   Åh, vilket bra tips med barnproduketerna! Det ska jag testa på Alma, vi har ofta röd rumpa här :-) Tyvärr blir det inga fler gerdapass denna gång, men förhoppningsvis till sommaren :-)

 3. Nellie 18 December, 2014 Reply

  Åh, det är ju underbara produkter! Har dock inte testat nattkrämen, kör bara med olja. Har du testat Åkerbergs schampo? Jag gillar det men mitt hår har visserligen inte så höga krav. Kram

  • lifeinsingapore 21 December, 2014 Reply

   Hej vännen! Jag har testat schampoot och det var nog ok nu när ajg tänker efter. Jag har inte alls nöjd emd balsamet dock. Mitt hår är tjockt och torrt och ställer höga krav på balsam :-)

 4. Emma 18 December, 2014 Reply

  Jag fick ett nytt tips nyligen från en vän som kör Sukin Australienskt märke och inte alls dyrt. http://www.sukinorganics.com/ Har dock inte hunnit testa det själv men de kanske har lite prover som man kan beställa. Har tänkt beställa när mitt schampo är slut nästa gång =) Ha en fin jul!

  • lifeinsingapore 21 December, 2014 Reply

   Tack för tipset Emma. Jag har testat dessa. Balsamet var jättebra med schampot var så dåligt att det slutade med att jag använde det som handtvå. Håret blev inte alls rent tyvärr :-(

 5. Linnea Thornblad 18 December, 2014 Reply

  Jag kör med Kevin Murphy's schampo och balsam. Helt ekologiskt och superbra tycker jag! Köper det hos min frisör som har lagt om helt och bara använder ekologiska produkter i allt från färgning till styling. Tack för bra tips om hudvårdsprodukter!

  • lifeinsingapore 21 December, 2014 Reply

   Åh tack för tipset Linnea! Det ska jag kolla närmare på!

 6. Johanna L 19 December, 2014 Reply

  Schampo och Balsam är väldigt svårt att hitta rätt, Det danska märket Karmameju har ett schampo och Balsam som är helt rent från alla kemiska produkter. Jag har inte själv provat det men hade väldigt många kunder som rekommenderade det. Det man ska tänka på med schampo som är fritt från kemikalier är att de inte blir lika mycket skum/lödder (eller vad det nu heter) iaf inte detta från karmameju, bara så man inte tar mer schampo än vanligt. Minus är deras flaskor dem är inte så fina men man kan alltid hälla över det i någon fin flaska.

  • lifeinsingapore 21 December, 2014 Reply

   Tack för tipset Johanna, det ska jag testa! Jag har vant mig vid att schampot inte skummar men det måste ju ändå tvätta rent... Jag tycker att jag går runt med konstant fett hår... Fortsättning följer helt enkelt.

 7. Caroline 2 May, 2015 Reply

  Du kanske har hittat en produkt som passar dig, det var ju ett tag sedan detta inlägg...men jag gillar verkligen Living Proof, helt sulfatfritt. Känner verkligen sillnad på mitt hår, har fått mer liv i det och det känns friskt. // Caroline Lind

  • lifeinsingapore 3 May, 2015 Reply

   Tack för tipset! Jag är alltid på jakt efter det perfekta schampoot :-)

 8. Andie 25 December, 2016 Reply

  Deep thought! Thanks for conttiburing.

 9. Bryson 26 December, 2016 Reply

  IJWTS wow! Why can't I think of thigns like that? http://opegtp.com [url=http://unsqsayrkza.com]unsqsayrkza[/url] [link=http://nfenpzrcf.com]nfenpzrcf[/link]