BLOG

1års kalas

cats 

Nu är hon firad så det räcker och blir över, ett-åringen! Hon kan ju vara världens sötaste ett-åring, i alla fall enligt de helt opartiska föräldrarna (och mormodern).

 

Sådär ja! Nu är hon firad i kubik, vår lilla ett-åring. Vi hade ju bokat in firande av henne i lördags men just då låg Alma i nära 40 graders feber så det kalaset fick ställas in. Istället fick vi helt sonika byta familje-lunchen mot mamma/bebis-fika. Lite synd om alla papporna som missade kalaset, men så kan det gå. De 10 barnen som vi tryckte in i vårt lilla vardagsrum tyckte i alla fall att det var ett toppen kalas.

 

DSC_3488 DSC_3491

DSC_3495

 Självklart hade jag pimpat lägenheten lite, det måste man ju när någon fyller ett!

 

Jag pimpade vår lilla lägenhet så gott det gick med lite ett-års pynt. Framförallt gjorde jag en klassisk jordgubbstårta. Helt från scratch, mest för att jag inte hittat färdiga tårtbottnar och vanlijcreme här i Singapore. Men det var värt besväret för den blev bara såååå god, smakade precis som en jordgubbstårta ska smaka.

 

DSC_3568

 

Så röjde ungarna. 10 stycken, typ ettåringar kom på kalaset (och en treåring som höll ställnigarna). Hjälp alltså! Det kaos som uppstår om man trycker in 10 ungar, 1 tårta, 9 mammor, kaffe, vattenmelon, presenter och alla Almas leksaker i ett och samma vardagrum. Tutti kaos! Ett härligt, ursött, lyckligt kaos :-).

 

DSC_3631

Mamman med världens bästa unge, så glad att jag fick bli mamma till just Alma!

 

Nu är vi i alla fall färdigfirade på ett bra tag. När man bor utomlands som vi så blev firandet av ett-åringen väldigt långdraget. Vi hade ett kalas i Sverige för familjen och våra vänner där. 1 månad för tidigt, men hey vad gör man om man inte är i Sverige så ofta. Sedan firade M och jag henne på själva dagen D. Ja, oxå avslutade vi med ett Singapore-kalas igår. Känns skönt att det är ett år kvar till det är dax igen 🙂

 

KRAM Sara

PS. tack för all respons på gårdagens inlägg om att vara hemmafru! Mer inlägg om detta inlägg kommer!

Comments

 1. Felicia 12 February, 2014 Reply

  Sv: Ja men precis, man blir så lätt distraherad av annat när man sitter hemma och plugga. Så därför är biblioteket perfekt! :D Kram!

 2. Sandra 12 February, 2014 Reply

  Sötaste Alma! Så stor hon har blivit ♥

 3. Nellie 12 February, 2014 Reply

  Jag tror Alma är glad att just du är hennes mamma! :) Det ser ut som ett riktigt bra kalas, med jordgubbstårta och allt! Kram

 4. Caroline 13 February, 2014 Reply

  Fina lilla Alma. Hipp hipp hurra!! :)

 5. Fanny 14 February, 2014 Reply

  Grattis med lilltjejen! Och vilket kul kalas med alla små!