BLOG

Mercato

Ja, så har jag ju lovat att göra ett utlåtande om den hippa restaurangen Mercato. Och ni ser ju, stället är så där Shanghai-coolt som bara Shanghai kan. Lite ruff men mysig inredning i flotta lokaler nere vid the Bund.

 

Och har man prime-location i Shanghai, då blir utsikten cool alltså! Shanghais skyline under construction. Jag tröttnar aldrig på den utsikten.

 

Och maten. Italienskt. Och denna rödbets-päron-spicyvalnöts-salladen var guddomlig. Guddomlig! Alla andra rätter sällskapet åt gick ner de med (pizza, hummer-ravioli, linssoppa, sparris…) men första priset tog denna sallad. Rimligt prissatt var det oxå.


Tyvärr var vinet dyrt som bara den, billigaste glaset gick på runt 100-lappen. Kanske lite tur att jag fortfarande är förvisad till att sitta och tråna efter andras glas… 🙂

 

Sådär ja! Då har man klarat av det sista managementmötet på ett tag. Det gick ju hur fint som helst, trots att det regnade. Tror att dessa två dagarna kommer gå till historien som gången då managementteamet blev tjocka för hjälp vad vi har ätit! Det har varit kinesiskt all the way och bjudits på massa god mat. Det är inte så ofta jag går all local när det gäller mat och har gladerligen slukat kycklingsoppor, hot pot och dumplings av olika slag. Nu räcker det dock för ett tag, hade inte klarat att äta kinesiskt jämt.

Ikväll bli det svensk/norskt på menyn då vi ska hem till en svensk och en norrman(kvinna) på middag. De har även en lite nykläckt hemma så förutom god mat och trevligt vuxensällskap så blir det nog lite bebisgos. Kanske tom ett övningsomgång inom katergorin blöjbyte. Känns som att det börjar bli dax att fräscha upp det minnet lite 🙂

 

Mercato
Mat: ♥♥♥♥
Service: ♥♥♥♥
Atmosfär: ♥♥♥♥
Pris: ca 400 kr/person
Jag kan varmt rekommendera Mercato för den som är sugen på italienskt med en lyxig touch. Med tanke på läge och kvalite är det mycket prisvärt!

 

 

Kram Sara

Comments

 1. Nina 28 December, 2012 Reply

  Restaurangen såg riktigt mysig ut, här trånas det också efter ett glas vin men snart så ;) Ha en trevlig på middagen ikväll. Kram.

  • lifeinshanghai 29 December, 2012 Reply

   Jag har redan beställt ett stort glas amarone när bebisen är ute. Längtar så!!! :-)

 2. Malin 28 December, 2012 Reply

  Mmm maten såg jättegod och spännande ut!! Härlig utsikt!! Ha en fin dag! Kram

  • lifeinshanghai 29 December, 2012 Reply

   Ja den var verkligen super. Kan verkligen rekommenderas om du får vägarna om Shanghai :-)

 3. Anna 29 December, 2012 Reply

  Under mina graviditeter har jag också trånat efter vin (och öl), sen när jag väl kunde ville jag hellre ha vatten, haha! Men nu är det gott igen:)

  • lifeinshanghai 29 December, 2012 Reply

   Hahaha, så typiskt! Hoppas att det inte händer mig :-)