BLOG

A close up

DSC_3283

Bjuder på en close-up idag. Det händer ju inte allt för ofta 🙂

 

Jag så smått börjat söka jobb :-). Det har varit många turer fram och tillbaka och lite mindre trevliga överaskningar denna hösten. Så vägen mot vad jag ska sysselsätta mig med här i Singapore har minst sagt varit lite brokig. Men nu sitter jag äntligen här och letar jobb. Vilket faktiskt är en stor utmaning i Singapore, med lagar och regler som gör det lite extra svårt för oss medföljande. Speciellt då jag helst vill jobba deltid. Komiskt nog har de kontakter och intervjuer jag haft lite oväntat och ofrivilligt puttat mig mot vägen att starta eget. Så just nu håller jag på att undersöka mer om hur det skulle funka, att starta eget här i Singapore. Väldigt spännande, men helt ärligt mest skrämmande. Och ja, jag söker fortfarande jobb och håller tummarna för att jag ska slippa det där med egen business ;-). Jag har aldrig lockats av tanken att driva eget, men nu kanske det blir så ändå. Vi får se helt enkelt. Vad säger ni vänner, hade ni tyckt att det var spännande att följa min resa mot ett jobb i Singapore?!

Dock har jag fått inse att jag inte kommer att klara att köra igång jobbsöket på allvar förrän efter jul, jag hinner helt enkelt inte riktigt nu. Jag pluggar ju heltid, arbetar med kommunikation för ett litet företag i Sverige (på distans), samt håller några yogaklasser i veckan. Ja, oxå är jag ju mamma till Alma som ännu inte går på dagis, för att inte tala om att jag driver en fantastisk blogg :-). Jag har dock en er, så nej jag är ingen superwoman. Men som sagt, är ni sugna på att hänga på min söka-jobb resa nästa år?!

 

KRAM Sara

So, I have started to look for a job, something that isn’t that easy for an expat i Singapore. The more I look, the more I feel pushed towards starting my own business. I’m still hoping for someone to come and save me with a “regular” job, I have never dreamed of starting a company. But it might be the case anyway… Wanna read more about my journey towards a job i Singapore?

Comments

  1. Millan 26 November, 2014 Reply

    Ja jattespannande for oss att fa folja ditt jobbletande i Singapore! Jag har forstatt att det inte ar helt latt. Men jag ar saker pa att du kommer hitta nagot. Kram fran Bristol

  2. Emma 27 November, 2014 Reply

    Åh va roligt med eget! Hoppas det blir så. Jag har varit med om precis samma sak så ju längre tiden går desto mer puttas man in på vägen mot att starta eget. Kul!

  3. Eva 27 November, 2014 Reply

    Det vill vi såklart höra om. Om det nu blir starta eget så kanske jag kan fiska fram en kontakt till dig. En svensk kille här KL, Malaysia startade för något år sendan upp ett företag i Singapore. Fin bild på dig förresten. Kram