BLOG

A perfect start

DSC_0579 DSC_0581 DSC_0582 DSC_0586

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar denna lilla tjej! Mitt hjärta svämmar över!

 

Åhh, denna onsdag började sådär ljuvligt. M gick upp och hämtade in Alma som började låta exakt samtidit som hans klocka ringde och lämnade över henne till mig. Det brukar betyda sparkar i magen och dragning i hår tills M duschat klart och tar med henne ut i vardagsrummet. Men idag låg vi bara och halvsov, gosade och kramades. Och det kan jag säga er vänner, att det finns ingnting i världen som slår att blir kramad av Alma! Så med en sådan start på dagen kan det ju inget annat än att bli en grym onsdag!

På dagens schema står babysim och sedan sa jag nog ut på vagnjakt. Vi har verkligen gillat vår Brio Go men det är inte optimal för Singapore där man tex måste fälla ihop vagnen för att få åka buss. Nä, vi är på jakt efter en enklare variant som går lätt och smidigt att ta med sig runt på stan. Kraven är 4 hjul, luftig (gärna mycket nät), ihopfällbar på ett “kick” samt att det går att ligga ner helt i den. Maclearen ska ha några bra alternativ. Återkommer helt enkelt. Föresten, vagn är ganska big business för oss föräldrar så har ni några bra tips som passar in på våra krav så tas de tacksamt emot!

 

 

ENGLISH
Mmmm, this Wednesday had  a glorious start! Alma woke up at the exact same time as Ms alarm clock went off and he went and picked her up and handed her over to me. Normally that would mean being kicked and having someone pulling your hair until M finishes his shower and takes her out in the living room to play. But today we just slumbered and hugged. And Im telling you friends, there is nothing like being hugged by Alma! So this day just cant go wrong with a start like that!

Today we are going on babyswim and after that I plan to head out on stroller-hunt! We really like our Brio-Go but it is not the perfect stroller for Singapore where you for example have to fold the stroller when taking the bus. So, now we are looking for a much simpler stroller that you easy can bring out on the streets of Singapore. Our “must haves” are 4 wheels, a lot of air coming through, easy to fold, and it should be possible to lay down flat. I heard that Maclearen should have some good ones, but lets see! By the way, for most parents strollers are a big thing so if you have any recommendation, please let me know!

 

KRAM Sara

Comments

 1. pilla 16 October, 2013 Reply

  Men åh vilka söta bilder!

 2. Nina 16 October, 2013 Reply

  Hej! Åhh så söt hon är! Lycka till med vagnjakten! Jag hade spanat in Bugaboo Bee också, den är ju lite dyrare men den är smidig som en paraplyvagn men med bättre åkkomfort och är mer som en riktig vagn. Alma är ju inte så stor än så då kan det va skönt att kunna ha henne bakåtvänd. Vår son har sjunkit ihop/framåt när han suttit i sin paraplyvagn så man får med jämna mellanrum sätta honom rätt igen, så kolla hur Alma sitter efter du testkört (det missade vi, borde ha sett att han kasade direkt). Kram Nina

  • lifeinsingapore 16 October, 2013 Reply

   Jag har oxå spanat lite på en bee, vet du om det är fullt liggläge på den? Denna vagn-djungel alltså :-)

 3. Ena 16 October, 2013 Reply

  Hej! Läsare som är dålig på att kommentera här ;-) Vi har en MacLaren Volo, den har nät på sidorna och väger ingenting, kommer med en rem så man kan bära den på ryggen. Används varje dag på bussen, fyra gånger per dag. Fäller ihop och slänger på bagagehyllan (vi bor i UK så jag vet inte hur era bussar fungerar). Slänger över axeln i trånga utrymmen, och perfekt att resa med. Enda negativa är att det finns inte liggläge, men vårat barn är så stort att det behövs inte längre. Skulle tro att det är något som de har valt bort för att göra den så lätt och smidig som möjligt.

  • Ena 16 October, 2013 Reply

   Glömde tillägga att det är "one hand fold" med :-)

  • lifeinsingapore 17 October, 2013 Reply

   Så kul med en liten kommentar :-) Och tusent ack för vagn-tipset! Verkar ju grymt smidigt att kunna ha den på ryggen...

 4. Monica-Mamma till Alfred 16 October, 2013 Reply

  Men åh vilka underbara bilder på sötaste Alma ♥ Och en bättre start på dagen går knappast att få :) Kram!

 5. Amanda 16 October, 2013 Reply

  Superhärliga bilder på Alma! Åh vi skulle också behöva en ny vagn snart... Vet många som har Baby Jogger City Mini (tror jag den heter). Den kan du fälla ihop genom att dra i ett handtag i sitsen, verkar smidigt! Fullt liggläge, men tre hjul och framåtvänd. Får nog ut och testköra lite tror jag!

 6. Josefine 16 October, 2013 Reply

  Söta bilder! Jag längtar också till "gosperioden" kommer. just nu är det "sparka-mamma-i-magen" som gäller för min lille ;-) men de är helt underbara de små <3

 7. Anna Vikström 16 October, 2013 Reply

  Söta fina Alma!!!!! Helt underbara bilder! :-) Ja du, det är viktigt med en bra barnvagn. Baby jogger city mini ärriktigt smidigt - lätt att fälla ihop, full liggläge, bra sufflet, väger runt 7kg (finns både med 3 o 4 hjul). Quinny zapp xtra - lätt o smidig vagn, full liggläge, ska va lätt att fälla ihop (har dock inte provat själv). Akta Graco vagnar är väldigt smidiga och man kan montera babyskyddet på de flesta modellerna - vi har Akta graco Mirage som andra vagn (sulky), den är jättebra när det är varmt (går att öppna suffletten helt på baksida, om det behövs), vagnen har ordentlig sufflet + vagnen har UV+50, man kan fälla ihop den med bara en arm, samtidigt som man håller barnet på den andra armen (har gjort det hur många gånger som helst utan problem), den är lätt - väger knappt 7 kg. Lycka till med vagnsökande! Kramar på er!

 8. Hannah 16 October, 2013 Reply

  Säger bara BabyJogger! Jag har haft den som heter Elite, men det finns mindre och lättare som jag tror heter city mini. Supersmarta vagnar, lätta, fullt liggläge, finns ett "handtag" i sitsen som du tar tag i och höjer din arm uppåt så fälls den ihop på ett kick! Bära barn på ena armen och slänga in vagnen med andra armen. Dessutom en sufflet som går hela vägen över sitsen, bra om man bor som er med stark sol! Rekommenderas starkt :)

 9. Anna 16 October, 2013 Reply

  Denna vagndjungel ja..! Vi har Babyjogger och är verkligen supernöjda! Är ju dock tre hjul och barnen kan endast åka framlänges (men så är det ju dock på många mindre vagnar/sulkys). Smidig och superlätt att fälla ihop! Hoppas ni hittar något som passar er. Tack för all inspiration med din yoga, inspirerad har jag blivit så idag körde jag mitt andra pass

 10. Johanna 16 October, 2013 Reply

  Så söt hon är er tjej. Vi hade en babyjogger city mini med på vår resa nu och den är så smidig att fälla ihop. Med en hand hur lätt som helst. Vi har den med tre hjul men den finns med fyra också. Den är dock framåtvänd. Hoppas du hittar en som passar er : )

 11. Lina 17 October, 2013 Reply

  Hej, vi har en Chicco Lite Way paraplyvagn till vår tjej nu. Köpte den när hon var 6 mån och vi skulle tillbringa en månad i Spanien och inte ville släpa på Brio:n. Tyckte den fungerade bra, och hade tom bättre liggläge än Brio go:n. Men såklart är ju inte en paraplyvagn lite ombonad som vanliga vagnar, men vi verkar ha mest dille på det i Sverige. I Spanien och här verkar nästan varenda unge ha en lättare vagn. :D Vi tog iaf med oss chicco till Kina och den har hållit förvånansvärt bra. Vagnen får ju stå ut med en del här. Många flygresor, bli dragen över sandstränder, intryckt i div taxibilar, släpad uppför trappor, lyft på olika sätt och "klättrad" över alla höga trottoarkanter mm! Lycka till med val och inköp!

 12. Nellie 19 October, 2013 Reply

  Underbara unge! Vad skönt att du kan yoga så mycket och att du hittat tillbaka till yoga-lusten. :) Att träna med sin partner är grymt kul. Här blir det dock inte mycket av det för tillfället. Kram

 13. Linda 12 November, 2013 Reply

  Vagnstips: Babyzen Yoyo (http://www.babyzen.com/collection-yoyo.php) Har inte testat denna själv då mina barn precis vuxit förbi vagnsstadiet, men hade jag letat sulky nu hade det definitivt blivit en Yoyo. Tack för en inspirerande blogg!