BLOG

African Moves

Vi var ju på bröllop i helgen och ryktet sa att temat gick i guld. Så M och jag gick all in och matchade med orange och guldiga detaljer. En sak jag lärde mig från vårt bröllop förra året är att det är attans tjusigt att matcha som par. Så M har införskaffa slipsar som matchar några av mina klänningar. Visst blir det läckert?!

 

Men egenligen är det ju bara brudparet som gäller och de var såklart tjusigast av alla! Ms pluggkompis Erik som äntligen fick sin Olivia.

 

Alltså, finns det något vackrare än en lycklig brud?! 

 

Ja och när middagen var uppäten och tårtan skuren kom festen igång på riktigt. Olivia kommer ursprungligen från Ghana och satte utan tvekan sin prägel på dagen :-). Hela festen dansade loss till till tre galna afrikanska män som körde gärnet med trummor och allt. 

 

Shit var vi skakade rumpa alltså! Men jag ska erkänna att de flesta av oss svenskar låg i lä på skak-fronten. Dessa afrikanska kvinnor alltså, med sina vackra kläder och underbara moves. Jag dog lite och drömde mig bort till Afrika, tänk att få bo där några år!

 

Måste ju bara visa er lite pics från helgens bröllop. Ett bröllop som faktiskt stack ut lite då bruden kommer från Ghana och så klart vile ha med sina rötter på sitt bröllop. Vigseln var en traditionell svensk sådan, middagen bjöd på både svenska och afrikanska rätter och festen, ja den gick i Africa-style. En såden kul och rolig kombo tycker jag! Sjukt kul att avsluta festen med att skaka rumpa till tre afrikanska män som körde gärnet på afrikanska trummor.

Och brudparet, de var bara så där magiskt lyckliga och strålade starkare än solen. Mina ögon tårades redan när de gick in i kyrkan, oj vad det strålade om dom! Också kunde jag inte låta bli att minnas hur det var när M och jag gick in i vår kyrka för lite mer än ett år sedan. Det var verkligen en av vårt bröllops absoluta höjdpunker, att gå in i kyrkan :-).

Tja, nu ska vi lassa in oss i bilen och ta oss till Örebro. Någon med något bra Örebro-tips? Jag ä själv grymt dålig på staden.

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Sångfågel 2 July, 2013 Reply

  Vilket Härligt bröllop! Underbart! :) I Örebro pågår just nu OpenArt (sist var det en jättekanin på torget, kanske du minns). Hämta en OpenArt-karta på turistbyrån eller vid ett särskilt kontor (baksidan av Krämaren) och gå och titta, förundras och förvånas. :) Annars är Stadsparken jättefin, lunch eller middag på Stadsträdgården rekommenderas också. Området runt Naturens hus nere vid Rynningeviken är jättefint och framkomligt med barnvagn. Där kan man också äta/fika. Välkomna till Örebro och ha en skön vistelse! :) /Sångfågel

 2. Sångfågel 2 July, 2013 Reply

  Ojjj! Glömde.... Ni måste titta in i vår nya fina Saluhall på Kungsgatan och ett tips; på onsdag kväll spelar TOTO på Stortorget så det lär ju vara mycket folk ute. :) Ha det gott!!

  • lifeinshanghai 3 July, 2013 Reply

   Åh tusen tusen tack för alla tips, Vi drar nog till Open art :-)

 3. Anna 2 July, 2013 Reply

  Vilket härligt bröllop! Lyckliga brudpar är det bästa :) Jag tycker det är helt rätt att matcha varandra - men inte för mycket... Snyggt med orange och guld!

 4. Freedomtravel 3 July, 2013 Reply

  Härliga bilder och fint bröllop! Vi var på ett afrikanskt bröllop i Kenya förra året. Häftigt! Så vackra kläder och härlig stämning, när alla släktingar kom indansandes i kyrkan! http://www.freedomtravel.se/2012/04/brollop-i-kenya/