BLOG

Åka runt

DSC_4361Almas “must haves” denna sommar. Kaninen och kudden. Med dem somnar hon överallt.

 

Jag ligger så efter när det gäller att svara på era kommentarer. Så jag sitter faktiskt uppe sent ikväll och försöker komma ikapp. Ibland är det den skönaste bloggtiden, när resten av huset sover.

Sandra har skrivit några frågor om det där med att resa runt med en liten. Hon undrar hur Alma hanterar att bo/vara på olika ställen. Vi får faktiskt små pikar här och där, om att vi drar runt Alma på för många ställen och att vi flyger med henne för mycket. Men helt ärligt, jag tror inte att hon tar någon skada av det. För Alma är det ju ingen skillnad på att stiga på ett flygplan eller gå in till grannen, allt är ju nytt för henne :-). Om det är något som jag märkt på Alma så är det yetlaggen men den brukar gå över på några dagar och redan dag ett somnar hon klockan sju som vanligt. Nä, Alma har varit lika gald och go som hon brukar denna sommar, trots många olika sängplatser. Ett tips på vägen är dock att skapa en trygg punkt som man kan ta med sig. I vårt fall Almas kudde och kanin, de får alltid följa med och med dem är det precis lika lätt att lägga henne vart än vi befinner oss.

Sedan är ju alla barn olika och det kanske inte funkar för alla barn. Just Alma ääääälskar folk och när det händer saker. Hon gnäller när det är för tyst och lugnt, då tycker hon att livet blir trist. Men här är ju barn olika så det är nog viktigt att läsa sitt barns signaler och försöka följa dem. Ett barn som blir väldigt stressat och oroligt av nya miljöer och människor kanske man inte ska dra runt på för mycket. Men som sagt, vi har inte märkt att Alma ta någon skada av allt resande. Hon äter som en häst, sover bra, utvecklas i rask takt och är glad nästan jämt :-).

Någon annan som har erfarenhet av en hektiskt sommar när ni dragit med era små jorden runt? Hur har det gått?

 

KRAM Sara

Comments

  1. Sandra 19 August, 2013 Reply

    Tack för ditt svar! Använde mig av ditt tips att ta med saker hemifrån (i vårt fall en spelande hund) som gör att den lilla känner sig trygg. Det är så sant att allt är ju nytt för den lilla och hon mår ju bra när föräldrarna har det bra! Tack för en bra blogg ser framemot att följa dig i Singapore!

    • lifeinsingapore 21 August, 2013 Reply

      Kul att jag kunde vara till ngn hjälp :-) Kul att du följer med till Singapore :-) kram