BLOG

ALL WORK

DSC_4762Vi jobbar hårt, hela familjen W.

 

Jag tänkte att jag skulle ta och uppdatera er på jobbfronten. Jag håller ju på att starta eget här i Singapore och jag än så länge står det lite stilla kan man säga. Jag har blivit varnad, av många, att det är lite av ett administrativt monster, det här med att starta eget i Singapore. Eller att starta bolag var enkelt, det gjorde jag på 30 minuter. Men att få ett arbetsvisum så att jag kan arbeta i mitt eget företag… En helt annan femma.

Just nu sitter jag och väntar på svar. Jag skickade först in min ansökan online (vilket det överallt stod skulle gå hur fint som). För att 3 veckor senare få hem ett brev på posten där det stod att de ville ha in alla orginalpapper. Så alla papper skickades in och nu måste jag vänta minst 5 veckor på svar. Så, jag väntar. Och jag förväntar mig nästan avslag. Det verkar nämligen vanligt att man får skicka in sin ansökan både en och fem gånger… Så som sagt, just nu händer inte mycket med mitt företag mer än en evig väntan. Men håll gärna tummarna för mig!

KRAM Sara

 

Comments

 1. Martin 10 March, 2015 Reply

  Tänkte bara säga att det här är en riktigt trevlig blogg som jag läser ibland. Ramlade in på den då vi planerade en resa till Shanghai och har fastnat. Den ökar dessutom min lust att arbeta i Sydostasien.

 2. Caroline 11 March, 2015 Reply

  Urk, ja det tar tid med administration ibland. Alla tummar hållna!

 3. Nellie 11 March, 2015 Reply

  Sjukt trist med administrativa monster. Jag håller båda tummarna att du kan börja jobba snart! Kram

 4. Emily 13 March, 2015 Reply

  Hejsan... Jag hittade din blogg medan jag sökte information om att söka jobb i Singapore. Kom nyss tillbaka från en utbytestermin där och vill så gärna flytta dit och jobba i framtiden. Skulle jätte gärna vilja höra hur du gick till väga ? Riktigt intressant blogg i övrigt ! MVH Emily

  • lifeinsingapore 17 March, 2015 Reply

   Jag har ju bara ansäkt om att få arbetstillstånd i mitt egna företag än så länge :-). Så jag kan inte riktigt påstå att jag nått hela vägen fram än :-). Men jag återkommer! Lycka till med dina jobbplaner!