BLOG

Arab quarters in Singapore

IMG_0644IMG_0645

När Hanna och hennes familj var här så besökte vi de arabiska kvarteren här i Singapore. Jag har varit där förr för att köpa väldens bästa yogamatta men inte gått runt och turistat där så det var kul att få det gjort.

 

IMG_0603 IMG_0608

IMG_0614  Just denna gata kändes som en sådan där man bara måste fota. Jag hade med mig kameran men inte minneskortet (ovanligt, nopp!) så alla bilder är tagna av Hanna. Just denna data är kantrad av små designbutiker så kan nog vara värt ett besök för den shoppingsugna. Vi testade dock inte shoppingen denna gång.

 

IMG_0631

Istället slickade vi faten på en turkisk restaurang i kvarteren, mums!

 

IMG_0627 

IMG_0639

Ja oxå ett litet bildbevis på gänget, minus C som inte fasnade på bild just denna gång.   

 

Det går långsamt framåt, det där projektet med att upptäcka Singapore. På ett sätt är det riktigt roligt att bo i en stad där det finns så mycket nytt att upptäcka, så många smultronställen att finna. Som den turkiska restaurangen Sufis Corner Turkish Cafe som ligger mitt i arabkvarteren här i Singapore till exempel. Å andra sidan så känns det som en oändligt lång uppförsbacke och jag kan sakna att ha så bra koll som jag hade i Shanghai. Att inte behöva sätta sig framför google innan man ska bege sig ut på stan. Men det kommer ju, det vet jag. Det tar bara lite tid.

Idag ska jag ta ytterligare ett steg mot att lära känna Singapore och ska testa en av Singapores mycket populära Gymboree. Music and Play klasser för små små barn. Jag har ingen aning vad som väntar så får återkomma med review helt enkelt.

 

ENGLISH
Its a slow working progress, the project of getting to know Singapore. In one way its really fun to live in a new city with a million things to explore and get to know. To be on a constant search for favorite places. Like when we found a little Turkish restaurant on Arab Street that we really liked, Sufis Corner Turkish Cafe. On the other hand it feels like its impossible to see the finishing line, and I can really miss to know a city the way I know Shanghai. Not having to Google everything before I head out. But I know it will come with time, just have to be patient :-).

Today I will get to know Singapore a little bit better and try out one of the popular classes at Gymboree, music and play for small kids. I have no idea of whet to expect so I will have to come back with a review.

 

KRAM Sara

Comments

 1. Jessica 17 October, 2013 Reply

  Hej Sara, tänkte bara tipsa om en bara app i mobilen där du laddar ner stadens karta i mobilen. Den heter CityMaps2Go. Tack för en bra blogg Kram Jessica Ps Alma är ju bara för söt

 2. Hanna 17 October, 2013 Reply

  Vad roligt att upptäcka nya platser!

 3. Linn 17 October, 2013 Reply

  Spännande med ett helt annat land, mitt i staden. Tycker det är ett fascinerande fenomen som vore kul att se något av i Sverige också. Eller är det det vi gör kanske, i Rinkbey, Tensta och Rosengård? Egentligen är de där stadsdelarna (China Town, Arab Quarters...) exempel på segregation? Men samtidigt... En upplevelse. Som att få åka utomlands.

 4. Pingback: Singapore turistguide | lifeinsingapore

  […] upp i Marina Bay Sands, ta en drink och titta på utsikten från 57e våningen. ♥  Strosa i Arab Quarters och passa på att äta riktigt god turkisk mat. ♥  Ta en tur till trädgården Gardens by the […]

  Reply
 5. Pingback: We ♥ SG | lifeinsingapore

  […] spenderade vi kvällen i mina favoritkvarter, Arab Quarters och vi hittade en grym coctailbar, Bar Stories. Där finns det ingen drinklista, utan du beställer […]

  Reply