BLOG

Back to business

För att försöka hålla kvar julen liiiiite till äter jag risgrynsgröt till frukost idag. Då det inte finns några klassiska “gröt-korvar” i kyldisken här i Kina kokade jag gröten från scratch i år. Hade sett till att importera grötris från Sverige och då var det ju himla enkelt (och gott).

 

Så var julledigheten slut för i år och här i lägenheten på Yongang lu sitter vi i vanlig torsdags-ordning och laddar inför en dag på jobbet. Känns helt ok ändå, speciellt då jag inte ska till kontoret varken idag eller imorrn. Det står management-möte på schemat och vi kommer att åka till utkanten av stan, bo på hotell och hålla möten i dagarna två. Blir nog en ganska lamon mix mellan business och pleasure då jag vet att en av huvudpunkterna är att umgås och ha kul tillsammans. Denna gången är jag den enda västerlänningen som ska med. De andra västerlänningarna som tidigare varit en del av vårt management team har en efter en lämnat Kina och nu är det bara jag kvar. Så jag tror nog att jag kommer att få ropa “english” några gånger under dagen och påminna dem om att jag faktiskt inte hänger med när det sätter igång och rabblar kinesiska ord :-).

Kram på er! Och vem vet, kanske hörs vi redan ikväll 🙂

 

Kram Sara

Comments

  1. Piccolacasa 28 December, 2012 Reply

    Vad är jul utan risgrynsgröt? Oavsett hur mycket jag undviker kolhydrater så vill jag ha tomtegröt :) Men till min stora sorg är magen och blodsockret så ovant nu att jag fick huvudvärk av den. Testade ett par gånger och det smakade väääääldigt bra men sedan var det inte kul. Jaja det kan det väl vara värt till jul :) Varma kramar

    • lifeinshanghai 29 December, 2012 Reply

      Åh vad trist att du reagerar så på lite tomtegröt. Hade ju kunnat tycka att din mage kunnat göra ett undantag så här vid jul...