BLOG

BarbieGirls

DSC_2238

Visst är det nice med bra mat! Just denna vackra rätt intogs när M och jag firade hans födelsedag (mer om den middagen kommer :-)).

Har just lagt en ällning på massa DYRT kött. Det är nämligen lite trixigare det där med att köpa bra mat i Asien. Här i Singapore är det mer regel än undantag att kött i butiker är fullproppade med både antibiotika och hormoner och många läkare rekommenderar därför ett begränsat intag av tex kyckling för de små. Riktigt läskigt, eller vad säger du?!

Ekologiska alternativ finns så klart, men om du tycker att dyrt att handla ekologiskt i Sverige, då ska vi inte prata om Singapore. Fy bubblan alltså, man kan få betala över 30 kronor, för ETT ekologiskt äpple. Det finns så klart billigare ekologiska varor att hitta, och dem köper jag så långt jag kan. Och nu har jag då även gjort en ällning på kött som är fritt från antibiotika och hormoner (om det är ekologiskt är dock tveksamt). Jag har valt att testa BarbieGirls som levererar bra kött till dörren. Ett bra alternativt för mig som har långt till de få butiker som säljer kött utan skit. Leveransen kommer på fredag och jag har bland annat ällt en stor stek så får återkomma med utlåtande.

KRAM Sara

Comments

  1. Emma 9 September, 2014 Reply

    Va härligt!! Jag blir alltid så glad när jag hör folk som faktiskt läser på om köttet framförallt här i Asien. Jag har varit inne och kollat mycket på Barbiegirls och de verkar ju som du säger ha bra grejer. Själv köper jag ju inte hem något kött men jag tycker fortfarande det är otroligt viktigt att veta vad man stoppar i sig. Jag skulle till exempel kunna tänka mig att köpa hem något kött som jag vet är ekologiskt och där jag vet hur djuret fått leva om jag skulle få extrema cravings efter det hehe. Bra jobbat! Kommer du på någon yoga i veckan? Kramis till dig!

    • Stone 25 December, 2016 Reply

      THX that's a great anwsre!