BLOG

Barnläkare i Singapore

DSC_3225

Dagens modigaste ettåring! Hon klarade vaccineringen med bravör, bara ett ynka litet pip. Visste ni förresten att i många andra länder i världen (tex Australien och USA) vaccineras alla barn mot vattenkoppor. I Singapore får de flesta vaccineringen så det finns väldigt få fall av just vattenkoppor här, därför valde vi att vaccinera Alma. Bland oss svenskar här i Singapore gör alla lite olika.

 

Idag har vi varit på ettårs-kontroll med vår fina ettåring. Förutom två sprutor så gjordes en liten koll på att hon hänger med som hon ska. Jag kunde som mycket stolt mamma ticka av varenda punkt på listan. Detta kollade Dr Wendy:

 • Pincettgrepp – ✓
 • Klappa händer och vinka – ✓
 • Börja gå – ✓
 • Pekar – ✓
 • Säger några få ord – ✓

Nu är det långt från alla ettåringar som gör allt detta, det var absolut inte så att man behövde kunna allt. Utan mer en koll att det går åt rätt håll. Men, jag ska inte sticka under stolen med att jag är lite stolt, precis som alla mammor är över sina små hoppas jag. Annars väger vår tjej 10,4 kg och är 77 cm lång. Strax över medel på svenska kurvan, en bra bit över medel på internationella kurvan och i allra högsta toppen på asiatiska kurvan. Vi skandinavier gör stora barn helt enkelt :-).

När det gäller läkare här i Singapore så får man som utlandssvensk leta upp en man gillar. Man går inte till barnmorska för koll och vaccinering här, utan man går till en barnläkare. Jag blev tipsad om Dr Wendy på Raffels Hospital av bloggvännen Martin som bott här innan. Och jag gillar henne skarpt. Hon är lugn, mild och tar sig verkligen tid. Däremot är själva mottagningen lite rörig med massa barn som stojjar och stimmar. Toppen för Alma nu, som tyckte att det var som att gå till lekplatsen. Men jag hade nog tyckt att det var lite väl rörigt om jag kommit med en nyfödd. Jag har även testat IMC, en mindre privat klinik. Det var lite mer hmmmm “polerat” där, finare lokaler och en lugn, barnvänlig och genomtänkt miljö. Jag har även träffat en bra läkare där, Dr Epton som jag kan rekommendera. Jag hade riktig beslutångest när jag skulle välja vilken läkare som skulle bli Almas, och i slutändan valde jag den som ligger närmast oss här på East Coast. Det vill säga, Dr Wendy på Raffles Hospital.

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Karin 31 January, 2014 Reply

  SÅ mycket det kan hända på ett år, galet! Vilken fantastisk resa vi får följa med på. Själva var vi på tvåmånaderskontroll igår, spännande det med - vi har en riktig liten stark sumobebis:) Gott nytt år!:) Kram

 2. Nina 1 February, 2014 Reply

  Stora duktiga tjejen! Verkligen fantastiskt att följa utvecklingen :) Här var vi också på kontrollen Alfie väger 11,3 kg 82 cm dock görs "kollen" vid 1,5 års kontrollen här i Lidköping ;-) Ha en fortsatt skön helg vännen! Kram.

 3. Martin 4 February, 2014 Reply

  Hej Sara! Vad roligt att ni gillar Wendy, kan hålla med om väntrummet men jag tycker Wendy vägde upp det... Vi har faktiskt fortfarande kontakt med henne ibland, hon är grym som alltid svarar på mail när vi har frågor som vi inte alltid upplever att vi kan få svar på här hemma, iaf inte så enkelt... Och Raffles Hospital har ju en speciell plats i vårt hjärta eftersom Wilton föddes där... :-) Ha det bra! Kram Martin