BLOG

Bebisar och värme

DSC_0016

Här ser ni vårt lilla “sol och värme skydds kit”. Vagn med en sufflett som har solskyddsfaktor 50, ett paraply med samma solskydd. Sedan en liten fläkt för att försöka svalka lite inne i vagnen, luften står ju helt still där under suffletten.

 

Det är en utmaning att hålla Alma sval och bekväm i Singapore. Här är det ju 30 grader året om, samtidigt är solens strålar starka och små dockor som Alma ska ju inte få så mycket sol på sig. Och det är svårt att hälla de små svala och borta från solen samtidigt! Jag vill ju inte ha för mycket kläder på henne, till och med en solhatt känns för svettig och solcreme är ju inte så bra för små små kroppar.

S jag kör på taktiken att hålla Alma i skuggan så mycket det går. Baksidan är att även jag får vara i skuggan men det må vara hänt :-). Sedan resonerar M och jag som så att hellre lite lite färg på nosen än solcreme och jag har märkt att några minuter i solen varje dag går hur fint som. Alma kommer med tiden säkert få en nätt solbränna men som sagt, vi väljer det framför kemikalierna i solcreme. Att hålla henne borta från solen helt som rekommendationen egentligen är, det skulle innebära att vi inte kunde vistas utomhus så det går ju inte. Man får anpassa sig lite när man bor i hetta året om.

DSC_0017Här har ni en bättre bild på fläkten som går på vanliga batterier. Jag visste inte ens att det fanns förrän vi flyttade hit. Jag hittade vår på mothercare och betalade nog runt 100-lappen för den. Enda nackdelen är att Alma är lite rädd för den, sötisen!

DSC_0022Men ni ser, hon sover ganska gått även om det är varmt. Dock är hon alltid lite svettig när hon vaknar så vatten är ett måste!

 

KRAM Sara

Comments

 1. Monica-Mamma till Alfred 23 September, 2013 Reply

  Kan tänka mig att det är lite jobbigt med Alma i värmen. Men hon kommer nog vänja sig ju längre ni bor där :) Hon kommer vara en sån där unge som alltid ser sådär härligt solbrun ut ;) Kramar till er ♥

 2. Linn 23 September, 2013 Reply

  Måste vara en utmaning även för stora dockor att hålla sig svala i den värmen :-) Jag har världens problem varje gång en värmebölja träffar Sverige eller när jag åker utomlands till hettan. Vet aldrig hur jag ska klä mig och som rödhårig och blek är jag ju superkänslig för solen. Ur det perspektivet är hösten min årstid :-)

 3. Lisa 23 September, 2013 Reply

  Åh ja jag kan tänka mig att det är varmt för lilla Alma! Det är så svårt det där med solcreme, när vi var i puerto rico så använde jag solcreme till nelson. Men han blev brun ändå, han har Daniels pigment. Han blir ju så brun även fast vi har parasoll och försöker undvika solen. Så svårt! Alma ser ut att sova så himla gott i vagnen... Kram

 4. Linda K - Hemma hos Klintons 23 September, 2013 Reply

  Men gud så skönt med en fläkt. Det hade behövts här hemma nu i sommar också. VIsste inte att det fanns. kram kram

 5. Louise 5 July, 2015 Reply

  Hejsan! Den där fläkten försökte jag leta på. Men hittar den ingenstans, kan du länka den? :9 Mvh louise

  • lifeinsingapore 5 October, 2015 Reply

   Har ingen bra länk men den finns överallt i Singapore på mothercare och cold storage tex. lycka till! Sara