BLOG

Besökare

DSC_0002

Vårt kombinerade gästrum/arbetsrum. När vi inte har någon besökare som sover på bäddsoffan så är det här jag sitter och bloggar. Bäddsoffa, skrivbord och stol från IKEA.

 

DSC_0011

Små ting som jag tycker mycket om. Lampa och box från Shanghai, spegeln är antik och en gåva från min farmor. Som för övrigt är den äldsta bland oss här på bloggen :-). Och min partner in crime, min kalender från Moleskin. Jag jobbar fortfarande helst med papper och penna när det gäller kalender och to-do listor.

 

DSC_0014

Jag trivs i detta rummet. Trots, eller kanske ju för att det är ganska tomt och “cleant”. Tavlorna har inte kommit längre än att de lutats mot väggen. Knappt någon färg, ljust och fräscht helt enkelt ;-). Hade jag inte haft M hade nog nästan hela lägenheten sett ut så här. Men jag håller med min man, lite mer liv och rörelse behövs i ett hem. Men inte i just detta rum :-).

 

DSC_0008

Black and white.

 

Gästrummet är fullt igen. Det är knappt att vi hann tvätta lakanen för gästsängen denna gången :-). Denna gången är det Ms barndomsvän Åsa som intagit vår bäddsoffa från IKEA och vi ser fram emot att utforska Singapore tillsammans med henne. Det är kul med besökare, de sätter sin prägel på sin vistelse här och ofta får även vi se något nytt.

Begreppet “besökare” fick förresten en ny innebörd sedan vi flyttade utomlands. Det är verkligen speciellt att ha vänner och familj som kommer och bor hos en en eller flera veckor. Det hade ju inte hänt om vi bott i Sverige, då hade vi nog på sin höjd fått helg-besök. Det är grymt härligt, det där med besökare, något av det bästa vi vet är när det kommer Sverige-besök. Koncentrerat häng flera dagar i sträck, lixom för att kompensera att man inte ses så mycket resten av året. Men det är också lite påfrestande att ha någon som bor hos en så länge, speciellt vid de tillfällen besökarna avlöser varandra. Vardagen sätts ju paus och ersätts av turistande och häng. Vi vill ju så klart spendera varje minut med våra nära när vi för en gångs skull kan. Men tiden över för vardagsyr så som bloggen, titta på TV och raka benen hinns inte med och efter ett tag börjar det kännas. Nu hoppas jag att ni där hemma inte tolkar detta fel :-). Vi älskar när ni kommer och hälsar på!!! Men det finns två sidor även på detta mynt. Det var bara det jag ville säga.

 

KRAM Sara

Comments

 1. Emma 1 May, 2014 Reply

  Haha det är så sant det där med alla besök. Här har vi haft konstant besökare sedan februari. Detta är första riktiga veckan då vi är ensamma utan besökare.. eller jo grannhunden bor hos oss nu men han behöver inte så se mycket av Singapore mer än promenader. Nu äntligen börjar vardagen falla på plats och jag som kom hit i februari har hunnit se så mycket av Singapore pga alla våra vänner. Nu är det ganska skönt att nästa länga besök blir först i juli. Ska bli så kul men ska också bli så skönt med lite vardag. Hoppas ni får det trevligt med ert besök.

  • Jimbo 25 December, 2016 Reply

   Yeeyardst, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 2. Så tjusigt! Håller med dig, kalender och att göra-listor är bäst med papper och penna! :) Vad är det för fin lten jordglob på kalendern? Kram

 3. Malin 1 May, 2014 Reply

  Vilket superfint arbetsrum!!! Stilrent och snyggt;)