BLOG

Cravings

DSC_4357

5 år i Kina har utan tvekan förändrat mig och mina smaklökar. Ser ni skålen med chili, herre gud så gott!!!

 

DSC_4360

Häromdagen tog en annan fd Shanghai-bo med oss ut på Sichuan-mat. Sichuan är ett område i Kina som är kända för sin goda men spicy mat, basen är den berömda Sichuan-pepparn.

DSC_4363 DSC_4366 DSC_4367

Min absoluta favorit fån det kinesiska köket. Visst bränner det i munnen, men det är bara sååå gott! Vi gick till ett ställe som heter Lao Sichuan på 249 outram road.

 

Ok, jag har en craving. Den har mer eller mindre varit konstant sedan vi lämnade Kina men på något sätt har jag ändå lyckats glömma bort den. I måndags blev jag dock påminnd och nu kan jag inte tänka på annat än röda chilis och heta grytor. Det var när vi bodde i Kina som jag blev introducerad för Sichuan-mat. Äkta härlig spicy kinesisk mat som är helt gudomlig,  inga fyra små rätter här inte!

Ja, det kan jag ju säga dig. Har du bara ätit kinesiskt på kinarestauranger i Sverige så har du tyvärr inte ätit kinesiskt… De rätterna har jag aldrig ätit i Kina (men de är himla goda ändå). Nu finns det dock dumplings lite var stans i Sverige, kul att se tycker jag! Får du någon gång chansen så är mina favoriter i det kinesiska köket Sichuan-mat, dumplings och hotpot. Yammi!

 

KRAM Sara

I have a craving… Spicy Sichuan food. I just love love love it! I found a really good place in Singapore where it tasts just like in China. If you share my love for Sichuan food, go to Lao Sichuan på 249 outram road.

Comments

  1. Fröken L 6 February, 2015 Reply

    Låter underbart gott! Jag älskar stark mat och när det bränner i munnen. Mina killar har blivit tåliga när det gäller den biten :-) Önskar dig en trevlig helg! Kram Linda