BLOG

Dagis-val

DSC_0596

Världens finaste!
DSC_0594Vår två-åring är all about att klä ut sig. I morse ville hon ha med sig fyra väskor till dagis, vi kompromissade ner det till en. Här är hon för övrigt klädd i sin skol-uniform. Japp, alla barn på Almas dagas har likadana kläder och det sparar oss mycket tid på mornarna! 

 

Vi går ju flyttankar. Vårt hyreskontrakt går ut i Augusti och vi har ämt oss för att vi vill bo större. Och för att vi är redo att prova en annan del av stan. Jag var dock inte beredd på att en flytt skulle stå och falla på Almas dagis. Men just nu är det just dagis som är flaskhalsen. Vi har hittat några condo som vi är sugna på, och nu behöver vi bara ett dagis. Vi har ett så himla bra dagis just nu, så vi har höga förväntningar även på nästa dagis. Det här är våra krav:

  • Vi ska få plats. Många dagis har låååånga köer och det kan vara riktigt svårt att hitta en plats.
  • Vi måste kunna ta oss till dagis till fots eller med buss så att det är möjligt för vår er att hämta de dagar jag inte hinner.
  • Sedan vill jag ha ett dagis som har öppet till fyra-tiden och som inte har lov var 10e vecka. Det är annars ett ganska vanligt koncept för dagis här i Singapore, att de stänger vid 2 och har många lov-veckor (perfekt om man är en som inte jobbar).
  • Också har jag de “vanliga” kraven med lekbaserat lärande och massa kramar, vilket inte är att ta för givet här i Singapore.

Just nu verkar det inte bättre än att det är Almas dagis som kommer ha veto-rätt i vilken bostad vi kommer att välja. Som tur är har vi några alternativ som alla har sina fördelar. Men jag trodde faktiskt inte att det skulle vara dagis som blev den avgörande faktorn. Det tar tid att vänja sig vid att vara förälder 🙂

 

KRAM Sara

Comments

  1. Sara 8 February, 2016 Reply

    Hej Sara. Funderar på att flytta med min man till Singapore i slutet av året då han kan få jobb där. Vi har en son som då kommer vara drygt två år. Då jag hört mig för med andra har de sagt att de inte finns dagis i Singapore. Ser dock att ni har det. Vad använder de för Engelsk term för dagis i Singapore? Vad kostar det mellan tummen och pekfingret? Har inte bestämt i vilket område vi ska bo än. Kanske får leta dagis i kombination med det. Tack för en trevlig blogg

  2. Jeannie 24 December, 2016 Reply

    That is the fitting blog for anybody who desires to find out about this topic. You understand a lot its almost onerous to argue with you (not that I really would ne¦eâ€dHaHa). You positively put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, just great!