BLOG

Det blir som det ska

20120614-225958.jpg
Min mormor har ett ordspråk som hon tycker förklarar livet och som jag många gånger funnit tröst i “det blir som det ska”

Idag har jag ätit lunch hemma hos min mormor och det blev en alldeles underbar lunch där mormor skämde bort mig med spätta och minnen från då hon växte upp. Min mormor har levt ett tufft liv men hon är en av de som lixom kan ta sig ur precis vad som helst med ett leende. Allt handlar om hur man väljer att hantera livets öden säger min mormor.

Så här två dagar innan jag ska gifta mig frågade jag mormor om vad hemligheten bakom ett lyckat äktenskap är. Mormor hade två råd. Det första är att man måste inse att man inte kommer att känna sig förälskad hela livet. Förälskelsen kommer och går och man ska inte bli rädd när den känns långt borta. Den kommer tillbaka menar mormor, om man vill så kommer den tillbaka. Det andra tipset är att våga prata med varandra. Att våga säga vad man tänker, känner och tycker. Att svälja stolthet och rädsla för vad den andra kommer att tycka och våga vara ärlig. Det värsta man kan göra är att stänga ute varandra menar mormor.

Vänner, jag tror att mormor har en poäng. Med 86 år, 3 barn och ett långt äktenskap i bagaget känns det som att hon vet vad hon pratar om. Eller vad säger du?

Med kärlek Sara

Comments

 1. Millan 15 June, 2012 Reply

  Det later som valdigt kloka rad fran din mormor! Ville bara onska lycka till och grattis infor morgondagen. Kan tanka mig att det kanns valdigt pirrigt for er just nu :-). Jag kommer ihag den dar dagen innan den STORA dagen valdigt val. Nar man har allt det dar stora och spannande framfor sig. Ha det toppen!

 2. annelie 15 June, 2012 Reply

  Det var kloka ord från en vis dam. All lycka till er, två dagar. Wow! Många många kramar och gratulationer!

 3. Sofia 15 June, 2012 Reply

  Härliga ord från en klok kvinna! Ville bara gratulera såhär i förväg inför morgondagen! Hoppas allt blir perfekt för er! Massa Kramar

 4. Sophia 15 June, 2012 Reply

  Ha en fantastisk bra dag imorgon och lycka till!!!

 5. Nellie 15 June, 2012 Reply

  Åh vilka kloka ord av din mormor! Jag kan bara hålla med och le lite för mig själv. Ha en underbar dag i morgon! KRAM /Nellie

 6. Piccolacasa 16 June, 2012 Reply

  Åh ja, vilken klok mormor! Förstår att du saknar henne när du inte är i Sverige. Lycka till nu! Tänker på dig imorgon! kram!

 7. Eva 16 June, 2012 Reply

  Lycka till imorrn och njut av dagen!

 8. Anna 16 June, 2012 Reply

  Klok mormor du har! De råden kommer man långt på. Hoppas att ni har en alldeles alldeles underbar dag idag! Kram

 9. Pingback: På mini-moon | lifeinshanghai

  […] så som vi ville att det skulle vara. Avslappnat, fint, äkta och sedan en hejdundrans fest (tom mormor röjde på dansgolvet till kl halv två!!!). Jag får lixom ta att återkomma till denna grymma […]

  Reply
 10. lifeinshanghai 25 June, 2012 Reply

  Tusent tack för alla lyckoönskningar!!! Dagen blev precis som ville så de måste verkligen ha hjälpt :-) KRAM

 11. Em - my life in NZ 2 July, 2012 Reply

  Vad fint sagt av din mormor! Och väldigt sant gissar jag... Vill även passa på att gratulera i efterskott till bröllopet, jättevackra bilder!