BLOG

Drömma om sommaren

4D0AREFCSMIH6EURDetta underbara hus är till salu i Höganäs. Löp och köp om du letar stor villa där. Detta huset är verkligen såååå snyggt!

4D0ARESGSMIH6EVE4D0ARDE1KMIH6ETLBjälkarna i taket. Jag dör!!! Bilder från hemnet.

 

Vi drömmer om sommaren. Biljetter Singapore-Sverige tur och retur är redan bokade och nu behöver vi bara vänta på att juni ska göra antåg och sedan är vi redo för en sommar i Sverige. Eller inte riktigt. Vi ska kanske köpa ett hus först :-).

Som utlandssvensk så är det ett ständigt problem. Alla veckor i Sverige. Vi flyger och far mellan olika gästsängar, soffor och luftmadrasser. Det gick väl an innan vi fick barn men nu när vi kommer med ett helt entourage av kids och grejer börjar vi känna att det inte är så kul längre. Och det ger verkligen ingen semesterkänsla. Istället är vi alltid helt slutkörda efter våra Sverige-marathon och nu känner vi att… tja att det får vara nog. Så vi vill köpa ett hus. Så kan vi slå oss ner i solstolarna med var sitt glas bubbel och låta alla komma till oss istället. Win-win!!! Dessutom är en av nackdelarna av expat-livet att allt är så flyktigt. Det enda säkra med expatlivet är att vi förr eller senare är på väg härifrån och både M och jag längtar efter något stabilt. Något värt att investera i, kanske till och med slå ut en vägg. Så återigen, köpa hus var det.

Nu ska vi bara hitta det. Huset. Huset som är billigt nog att köpa trots att vi bara kommer tillbringa någon månad om året där. Huset som ligger nära vänner och familj i Skåne men som samtidigt skriker svensk sommar. Huset som lockar till bad och som är stort nog för halva bekanntskapskretsen att övernatta i, helst allihopa på en gång. Huset som är en bra investering men som inte kostar en halv förmögenhet. Ni hör ju, vi letar efter HUSET! Har du sett det?

Hur gör ni andra utlandssvenskar när ni kommer hem till Sverige? Har ni hus? Hyr ni något? Eller bor ni hos vänner och familj?

 

KRAM Sara

Comments

 1. Jessica 22 April, 2015 Reply

  Vad kul att leta hus! Själv är vi utlandssvenskar som funderar på precis samma sak! Bara en nyfiken fråga; Hur gör ni med finanserna? Har ni lyckats hitta en svensk bank som vill låna ut pengar då man inte arbetar i Sverige? Är ju verkligen inte min ensak men vi har haft problem med just denna biten och undrar on det finns någon "kreativ" lösning som vi förbisett :)

  • Anna m 22 April, 2015 Reply

   Hej, kolla Handelsbanken- de brukar (i alla fall tidigare) låna ut till utlandssvenska med utlänsk inkomst som köper i sverige

  • lifeinsingapore 23 April, 2015 Reply

   Handelsbanken är mitt tips oxå :-). Vi har en kontaktperson där som vi brukar försöka träffa när vi är hemma. Därigenom har vi oxå lånelöfte. Lycka till!

 2. Karin 22 April, 2015 Reply

  http://www.bjurfors.se/sv/tillsalu/skane/trelleborg/gislovs-lage/rakgrand-11/

 3. Susanne 22 April, 2015 Reply

  Man behöver inte vara utlandssvensk för att tänka precis likadant! Det räcker med att ha avståndet Stockholm - Skåne. Vi köpte hus i Skåne när barnen var 4 och 6 och har aldrig ångrat det. Jag kan skriva under på precis allt du skriver - och det är så skönt att ha något eget!

  • lifeinsingapore 23 April, 2015 Reply

   Ja, det behövs inga långa avstånd för att man ska behöva ngt eget. Var ligger ert sommarhus?!

 4. Martin 22 April, 2015 Reply

  Hej Sara! Vi hade vår sommarstuga att fly till och istället för att vi skulle flänga runt fick folk komma dit istället. Slutade nästan också med att vi inte alltid berättade för alla att vi skulle komma hem eftersom det blev för mycket.. Hoppas ni hittar vad ni letar efter iaf! Kan tipsa om en kollega som säljer ett jättefint hus i södra Skåne.. http://www.uppvik.nu/husen/1236-kragarp?fb_action_ids=10155433671595247&fb_action_types=og.shares&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B914200258635518%5D&action_type_map=%5B%22og.shares%22%5D&action_ref_map=%5B%5D Hälsningar Martin

  • lifeinsingapore 23 April, 2015 Reply

   Ja, så gör jag oxå nu för tiden. Det blir för mkt att åka runt och träffa precis alla. Och vilket hus du tipsar om, verkligen mysigt!!!

 5. Jessica 24 April, 2015 Reply

  Tack för tipset! Det blir ett besök hos Handelsbanken vid nästa Sverigebesök :)