BLOG

East Coast Singapore

DSC_0361 Det är ju nästan så att jag skäms men det har tagit oss ända tills igår innan vi begav oss den 1,5 kilometern söderut som tar oss ner till havet.

 

DSC_0359

Men äntligen har Alma fått doppa fötterna i ljumma saltvågor och vi har spanat in Singapores East Coast som är en 15km lång strandremsa med cyckelbana och gångstig längst hela sträckan.

 

 

 

DSC_0365

Det är inte många som badar, kanske på grund av de hundratals lastfartyg som ligger ute i vattnet och väntar på att få köra in i en världens största hamnar. Men det går att bada, det gör det! Och gillar man inte det så kan man sitta under ett träd i skuggan och njuta av de lite “svalare” vindarna från havet.

 

DSC_0364

Nä, vi fick en spark i baken och tänker köpa cyklar redan nästa helg. För det var ju en av anledningarna att vi valde att bo där vi gör, vi har prefekt cykelavstånd ner till havet. Och i vår familj äääälskar vi havet!

 DSC_0366 DSC_0370DSC_0368Nästa helg kanske M och jag tar en morgon var och susar ner till East Coast för en morgon-runda. Verkar perfekt att springa här! Eller bara lägga sig och sola :-).

 

GODMORGON!

Här i Singapore har måndagen redan gjort antåg. M har hunnit rusa iväg till flygplatsen för att åka iväg på jobbresa och Alma och jag gör oss i ordning för en mammafika. Dessutom kommer vår maid i eftermiddag så jag tänkte även åka iväg och köpa lite blommor att ställa in på hennes rum så att hon känner sig välkommen. Man får inte glömma att även om vi tycker att det känns sjukt märkligt att ha någon som flyttar in till oss så är det värre för henne. Hon ska ju bo i en en annan familj själv och helt leva efter våra “regler” så jag tycker att det är viktigt att hon känner sig välkommen. Så hennes rum är i ordningställt, sängen bäddad också saknas det då bara en liten välkomst-bukett.

Ja, det ser ut att bli en bra måndag i Singapore!

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Eva 7 October, 2013 Reply

  Hej Sara, Hjälp mig! Jag har sjukt svårt att vänja mig vid bår maid som vi hade tänkt att ha här 3 ggr/vecka. Hur ska jag göra? Kram

  • lifeinsingapore 8 October, 2013 Reply

   Det enda tips jag har är att ge det tid :-). Och att istället för att få dåligt samvete tänka att du faktiskt ger henne jobb och lön. Du vänjer dig :-)

 2. Charlotte 7 October, 2013 Reply

  Wow, ser ju helt underbart ut! Avis! ;) Hoppas det går bra med maiden!

 3. Martin 7 October, 2013 Reply

  Älskade East Coast! :-) Så roligt att se alla era bilder och att ni får uppleva alla underbara ställen vi hängde på... Paragon var också en av våra favoriter, PS Café där är riktigt bra och missa inte Din Tai Fung i källaren... :-) Gillar ni sushi så är även Sushi Tei på just Paragon en av de bästa... :-)

  • lifeinsingapore 8 October, 2013 Reply

   Hahaha! Var tror du jag åt lunch?! På din tai fung i källaren :-). Kram!

 4. Linn 8 October, 2013 Reply

  Så underbart att bo så nära havet - och ett varmt hav dessutom :-) Se nu till att nyttja närheten till det. Med det välkomnandet och din omsorg om henne så är jag alldeles övertygad om att er maid kommer att få det bra hos er. Sådan omtanke värmer att bara läsa om!

 5. Ellinor 9 October, 2013 Reply

  Det ser verkligen ut som en riktig paradisstrand med vajande palmer, vit sand och turkost vatten. Även om man inte vill bada så är det ändå något särskilt med just vatten och att vi ofta dras däråt. Hoppas ni får tillfälle att snart komma tillbaka.

 6. Pingback: Singapore turistguide | lifeinsingapore

  […] Trädgården ♥  Ta en brunch på Sentosa Island och passa på att bada i havet. ♥  Åk till East Coast Park, hyr cyklar och cykla längst med kusten. Stoppa för ett dopp i det blå eller för att försöka […]

  Reply