BLOG

En weekend i Hangzhou

Så har vi då äntligen sett den berömda West Lake som ligger i staden Hangzhou. Kinas populäraste turistmål, tog oss bara 3,5 år att få tummen ur och ta oss hit :-). En mycket vacker sjö, det håller vi med om! Men om man får vara lite pretto… Vi har sett finaste sjöar i Sverige, och i Norge, och i Schweitz. Men det behöver man ju inte säga till kineserna 🙂

 

Och om det finns en sjö som kallas Kinas vackraste. Då är du inte ensam när du besöker den. Så är det bara. Ser du hur mycket folk som går på bron där långt bak i bilden? Hela gångsträckan runt den stora sjön var så här full men turister. 

 

Så det är ingen lugn och skön upplevelse att se West Lake.  

 

Då vi visste att det skulle vara väldigt turistigt vid skön och att vi därmed skulle få nog efter någon timme tog vi in på ett flådigt hotell. Vi valde  Wyndham Grand Plaza som kammar hem första platsen på tripadvisor (vår hotell-bibel när vi är ute och reser). Servicen var utmärkt, gym och pool mysig och rummet nice. Bäst var nog dock Thai-restaurangen där vi åt middag. Lätt den godaste Thaimaten vi ätit utanför Thailand!

 

Så har vi vaknat i lägenheten på Yongkang lu denna måndag och i vanlig ordning sitter vi framför var sin dator och laddar inför veckan som kommer. Lite extra energi får man allt av att ha gjort något speciellt med helgen vilket alltid är välkommet en måndag i december eller hur?

Vi har en fullproppad vecka framför oss med middag tillsammans med en vän från Sverige, föräldrarkurs och en stor julfest. På jobbet har vi dessutom finbesök från av min förra chef så jag förväntar mig lite action även där. Så mitt mission denna vecka får bli att se till att hålla energin på topp så att jag orkar med allt det roliga. Hur ser denna decemberveckan ut för dig min vän? Har du något roligt på agendan?

 

Kram Sara

Comments

 1. jennie 10 December, 2012 Reply

  Hej! Jag hittade dig på din gamla blogg och skrev därinne men tänkte att jag slänger in ett inlägg här med. Jag såg att du 2011 målade om ert BJURSTA matbord från ikea till vit. Detta är något jag med skulle vilja göra men vet inte vad för färg jag ska använda eller hur man ska slipa osv. Skulle du kunna skriva till mig och berätta hur du gjorde så jag kan våga påbörja min renovering..:) Mvh jennie

  • lifeinshanghai 10 December, 2012 Reply

   Jag sandpapparade med vanligt sandpapper och sedan målade jag med vanlig träfärg tror jag. Jag bor i Kina och köpte färgen här och minns inte vilket märke. Tror inte att det finns i Sverige, men du kan säkert fråga i butiken. Var tvungen att måla många lager för att få färgen att sitta bra. Lycka tilL!

 2. Karin 10 December, 2012 Reply

  Vilket vackert ljus! När vi var där verkligen vräkte regnet ner, men andra dagen var det som tur var bättre. Mysigt med en hotellhelg dock:) Ses på torsdag! Kram!

  • lifeinshanghai 10 December, 2012 Reply

   Åh stackare! Vi hade tur med vädret. Ska bli kul på torsdag, ses då!!

 3. Anna 10 December, 2012 Reply

  Oj så mycket turister! Härligt med mysweekend:)

  • sara 12 December, 2012 Reply

   Ja, vi var inte ensamma direkt... :-)

 4. Linn 11 December, 2012 Reply

  Ser ut som en vacker plats! Gillar framförallt den första bilden där man ser bergen i bakgrunden. Kan också tycka att naturupplevelser störs en aning när det är så mycket folk. Visst kan det vara fascinerande att titta på sjöar, berg och vattenfall och så vidare också tillsammans med andra, men själv tycker jag inte att det finns något som går upp mot tystnaden och stillheten. Då behöver sjön (eller vad det nu är) i sig inte vara så spektakulär ens en gång.

  • sara 12 December, 2012 Reply

   Jag håller helt med, för mig är det naturupplevelsen jag uppskattar. En picknick vid en sjö till exempel. Det är tyvärr bara att glömma i Kina. Här är så mkt folk att asfalterade vägar och staket är enda lösnsingen.

  • sara 12 December, 2012 Reply

   Kul att du gillar bilderna!

 5. Freedomtravel 11 December, 2012 Reply

  Den översta bilden är i alla fall väldigt vacker. Kanske är det nånting med ljuset, som gör att det ser sådär magiskt ut.

  • sara 12 December, 2012 Reply

   Ja, det var väldigt vackert. Bara massa folk :-)

 6. Jeanette 11 December, 2012 Reply

  Alltid kul att komma iväg lite! Har ni bott i Shanghai i 3,5 år? :) Tack! Det finaste vi gjort :)

  • sara 12 December, 2012 Reply

   Japp, vi är faktiskt snart uppe i 4 år i denna jättestad. Tiden har en förmåga att rusa iväg :-)

 7. Monica-Gravid med nr 1 11 December, 2012 Reply

  Sv: Jag vet inte riktigt hur länge till jag ska jobba. Tänkte ansöka om graviditetspenning och om jag får det går jag hem runt den 18e januari. Men vi får se vad försäkringskassan säger. Om jag inte får hel graviditetspenning hoppas jag iallafall kunna gå ner och jobba halvtid. Det känns i kroppen nu :D Kram!

  • sara 12 December, 2012 Reply

   Håller tummarna för att du får som du vill! Jag har som tur är massa semester kvar som jag måste ta ut innan året är slut. Så det blir nog ngnstans runt 75% jag kommer att jobba fram tills jag går på mammaledighet. Riktigt skönt för det känns i både kropp och knopp att det närmar sig :-)

 8. Nellie 11 December, 2012 Reply

  Mmm, det är lätt att glömma bort vilket vackert landskap vi har här i Sverige. :) Härligt att komma iväg på weekend och bo på lyxigt hotell. Kram

  • sara 12 December, 2012 Reply

   Ja, Sverige är fantastiskt vackert! Svårslaget faktistk!

 9. nina 12 December, 2012 Reply

  Lät som en bra vecka :) Vi börjar på föräldrakursen imorgon, lite nervöst faktiskt men det går säkert bra :) Kul att träffa andra i samma sits. Ha en fin onsdag. Kram.

 10. Pingback: Mitt 2012 | lifeinshanghai

  […] in två grannstäder. H och C tog med oss på en suprizeresa till Nanjing och vi tog en weekend i Hangzhou i […]

  Reply