BLOG

Ett sött tips

Godis är inte helt lätt att köpa i Shanghai, det mesta är riktigt äckligt. Men dessa gillar vi hemma på Yongkang lu! Mjuka fruktgodisar. Inte så nyttiga så klart men dessa dagar har jag ett enormt sötsug och tänker inte försöka dra igång ngt “stå emot” projekt förrän om någon vecka. En utmaning i taget lixom!

 

Idag är det 11 dagar sedan jag klämde ut Alma och idag ställde jag mig på vågen. Hjälp vad man tappar kilo så här dagarna efter man fött barn! Av de 12 kg jag gick upp under gradiviteten har jag bara 4 kg kvar. Jag har med andra ord tappat 8 kg på 11 dar. Detta trots att jag fikat och snacksat som bara den de senaste 11 dagarna :-). Däremot har jag en liten “muffin-top” kvar på magen och ett par bröst som lever sitt eget liv (trodde inte det var möjligt för ett par bröst att växa så…). Så även om det känns som att jag kan komma ner till mina vanliga kilo ganska snart så har jag nog en bit kvar innan jag känner igen min kropp igen. Jag saknar verkligen min platta mage och alla mina kläder!

Jag ser verkligen fram emot när kroppen har repat sig så pass mycket så att jag kan börja träna lite lätt igen. Hitills har jag bara klarat av en liten barnvagnsprommis på 20 minuter. Åh vad jag längtar tills jag står där på löpbandet! Haha, detta trots att en av mina första kommentarer efter att Alma kom ut var “det är ju jobbigare att springa en mil än att föda barn”. Men så hade jag som sagt en oföskämt enkel förlossning.

 

Kram på er!
Sara 

Comments

 1. Monica-Gravid med nr 1 7 February, 2013 Reply

  Rätt häftigt att man kan tappa så många kilon på så få dagar. Hoppas det gäller mig också :) Du är nog snart tillbaka i din vanliga kropp. När får vi ta del av förlossningsberättelsen? :) Ser fram emot att läsa om din enkla förlossning :) Kram!

 2. Hanna 7 February, 2013 Reply

  Haha! Springa en mil... Och så jämför dem en förlossning med ett maraton! ;) Ses ikväll vännen. Jösses vad jag ser fram emot det (och efter lite bebismys!) Kram

 3. Anna Vikström 7 February, 2013 Reply

  Ja, man tappar otroligt mycket de första veckorna! Jag tappade 12kg (av 18!) under de första 14 dagar ;-). Sen tog det 3 månader för att få min platta mage tillbaka (det tar tyvärr längre tid för magmuskler att ställa sig på plats efter kejsarsnitt). Med amningen igång kommer du va på din normala vikt inom ett par veckor ;-). Och ja, man saknar sina vanliga kläder!!! :-)

 4. Nellie 7 February, 2013 Reply

  Vad skönt att kilona försvinner snabbt. Jag kämpar fortfarande med de sista 3...och det är segt värre. Stor kram

 5. Anna 8 February, 2013 Reply

  Åh vad härligt! Du är snart där igen! Efter nr 2 har det åtminstone för mig varit betydligt tuffare. Har fortfarande extrakilon och han är ett halvår nu. Men innan bikinisäsongen så;)

 6. Karin Ånell 8 February, 2013 Reply

  :-) Duktig du är, men ta det lungt...de säger att lika många månader som det tar att gå upp, kan det ta att gå ner. Dvs 9:-) Men jag var som du, ville snabbt gå ner även om jag måste säga att för mig blev det fler kilon upp än du hade och tog längre tid ner. Fast nu, två barn senare och tillbaks på jobbet så är jag tillbaks som förr, om än lite annan form. Det får man nog räkna med, att inte allt riktigt blir som förr, men det är det ju värt:-) Stor kram och skoj och läsa dina inlägg med Alma och ert liv i Shanghai nu. Mys!

 7. Linn 10 February, 2013 Reply

  Utan egen erfarenhet av viktuppgång och -nedgång i samband med graviditet och barnafödande så tänker jag ändå att det var snabbt marscherat. Måste kännas skönt att ha kommit så långt i alla fall. Hur gör man för att få en sån där lätt förlossning? Vad är knepet?? :-)