BLOG

ExpatGogo

11062031_679330715533199_3211154294096812189_nSå jag råkade visst bli “modell” på mitt nya jobb. Whop whop!

 

Så mitt nya jobb 🙂

Jag är sedan några veckor tillbaka City Manager för ett företag som ligger i startgroparna, Expatgogo. Det är en hemsida för expats och om lite mindre än en månad kommer vi att gå live i Singapore, Dehli och Amsterdam. Och tanken är då att jag ska rodda hem Singapore och få alla expats här att använda vår site. En utmaning som heter duga. Jag har ju främst arbetat på jätteföretaget IKEA innan, ett stort företag med massa rutiner, chefer och manualer. Nu arbetar jag i en start-up, där ingen vet någonting och allt ska hända med en gång. Så spännande och roligt!

Ja och hur jag, gravid i 5e månaden lyckades kamma hem ett jobb i Singapore som uttalat är negativa mot att låta medföljande expats jobba… Jag har ingen aning. Det känns lite som att jag lyckats med det omöjliga (high five till mig själv). Visst har jag arbetat hårt för att skapa mitt företag här och få tillstånd att jobba. Sedan har jag nog mest haft tur som kommit i kontakt med ett företag som är helt ok med att jag jobbar var och när jag vill och som inte ser det som ett problem att jag är preggo. För vet ni, det finns ingen lag i Singapore om att man inte får diskriminera gravida. Så jag hade faktiskt lagt det aktiva jobbsöket på hyllan. Men så poff blev jag tillfrågad om denna tjänsten, och nu sitter jag här.

Så från att ha varit mamma-ledig med Alma i två år, kommer jag inte vara mamma-ledig alls med bebis nummer två. Istället kommer jag att bli morsan som jobb-mailar mitt i amningen och som kommer dragandes med en bebis på kundmöten. Jag har ingen aning om hur jag ska få ihop det, men jag tänker att det löser sig. Om man verkligen vill något, då hittar man ett sätt att puzzla ihop det. Jag är så himla glad och taggad över mitt nya jobb att jag inte är särskilt orolig.

Så där ja, det var inlägget om mitt nya jobb. Bara hojta till om du har några frågor!

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Malin Wingårdh 20 May, 2015 Reply

  Å stort grattis! Så roligt det låter. Bra jobbat där vännen. All lycka med det nya jobbet. Kram

 2. pilla 20 May, 2015 Reply

  Stort grattis! Kommer gå galant med jobbandet som tvåbarnsmamma!

 3. Eva 20 May, 2015 Reply

  Härligt jobbat Sara! Du är beviset på om man bara vill så kan man! Superkul, stort grattis och lycka ditt. Det kommer du att fixa galant!

 4. Caroline 21 May, 2015 Reply

  Va spännande, lycka till!! Håll oss uppdaterade om hur det går!

 5. Millan 21 May, 2015 Reply

  Vad roligt! Grattis. Och de ar klart att du fixar det. Tycker att din 'quote' pa bilden ar valdigt sann. Millan

 6. Nellie 22 May, 2015 Reply

  Jag förstår precis varför du fick jobbet. Stort GRATTIS! Det kommer du fixa galant. :)

 7. Alexia 23 May, 2015 Reply

  Ni råkar inte vara intresserad av att rekrytera en nyexaminerad marknadsförare (haha!) ? Men grattis till nya jobbet, låter som ännu ett spännande äventyr i ditt liv :)

 8. Bahare 25 May, 2015 Reply

  Schnyggt!!! Bra jobbat vännen! Nästa Smartshanghai!! Jag vill gärna jobba på sektionen "Radar", recensera alla nya restauranger och klubbar ;-). Lycka till och kommer gå kanonbra! Puss och kram

 9. Sarah 13 October, 2015 Reply

  Åh! Tänk att man kan bli så glad för någon annans skull, och en person man inte alls känner! Jag har läst din blogg sen din graviditet med Alma och tog en ofrivillig paus då jag själv blev gravid och fick barn. Nu ska vår lilla familj snart åka till Singapore och hälsa på min syster och då kom jag plötsligt att tänka på dig. Blev SÅ glad när jag kom in här och såg att ni fått en son (grattis <3 ) och att du landat detta jobb (grattis igen!). Har förstått att jobbklimatet skiljer sig en del från hur vi har det i norden. Nu ska jag läsa vidare, mycket att ta igen :).