BLOG

Expatlife

DSC_4969

Detta var min eftermiddag igår. Förstår ni nu varför jag älskar restaurant week?! Tre-rätters på en av Singapores bästa restauranger för 40 SGD (ca 240 kr).

DSC_497211062987_10153198807541241_1459587774_n

The ladies! Jag visar sällan bilder på mina vänner här på bloggen, jag tycker helt enkelt inte att jag har rätt att slänga upp bilder på andra hur som helst. Men här är de helt enkelt för tjusiga för att inte visas upp, mitt “mamma-gäng”. Och jag har frågat om det var ok (det måste man alltid, det vet ni väl ni som bloggar?!)

DSC_4975Alma vaknade så där lagom 5 minuter innan förrätten kom in :-). So much for my sleeping baby. Men hon skötte sig exemplasikt och var hur nöjd som i vagnen med ipaden nästan hela lunchen. Mammas flicka!

 

Så var det fredag och jag har ägnat förmiddagen till att storstäda. Min mamma kommer imorrn, och då måste ju hemmet vara tipp topp. Och tja… i vanliga fall städar jag inte. Eller diskar, eller tar hand om tvätten… Och då menar jag ALDRIG så det har varit en ovanlig förmiddag för mig (vår hjälp är på semester). Sedan vi flyttade utomlands har vi alltid  haft städhjälp, och sedan vi flyttade till Singapore på heltid. Det låter nog lite galet i de flestas öron men här är det något som “alla” har. Hur tror ni annars att 6  småbarnsmammor kan sen ses för en tre-timmars lunch en torsdag?! Jo, vi har alla heltidshjälp som även passar barnen.

Och jag ska erkänna, att det är något jag är lite “orolig” för den dagen vi flyttar hem till Sverige. Vardagspuzzlet… Det är betydligt enklare att få allt att gå runt när vi har hjälp. Och nej, jag har absolut noll problem med att någon annan tvättar mina underkläder och jag går inte runt och “förstädar” :-). Det har jag släppt för länge sedan! Istället njuter jag av att kunna ägna min tid åt annat, som att blogga, plugga och starta eget. Jag hade varit betydligt mer “låst” till hemmet om vi inte haft hjälp. Något som är lätt att glömma när man läser om det “glammiga” expatlivet är att M som expat är otroligt låst till sitt jobb. Eftersom allt är kopplat till Ms jobb sätter det ett krav att M ska vara tillgänglig. Han ska kunna resa hit och tid utan förvarning. Han kan aldrig vabba, aldrig hämta på dagis, aldrig ta pappa-ledigt eller flexa ut en fredagseftermiddag. Skulle något hända Ms jobb står vi helt plötligt utan uppehållstillstånd, boende, sjukvård och inkomst. Så, vi har heltidshjälp. För att jag ska kunna göra annat än att ta hand om hemmet :-). Och det är rätt gött.

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. FREEDOMtravel 20 March, 2015 Reply

  Ser trevligt ut! Jag lägger ofta ut bilder på vänner, men frågar ALLTID först. Det bör man göra tycker jag, även fast de flesta säger ja.

  • lifeinsingapore 23 March, 2015 Reply

   Ja, de föesta säger ja :-). Men man ska fråga, tycker jag oxå!

 2. Therese 20 March, 2015 Reply

  Hej Sara! Tänkte bara det var på tiden att jag skickade iväg ett hej till dig. Är ju trogen följare av din blogg och efter ett tag känns det dags att visa sin uppskattning med ett hej iaf :) Så himla kul att läsa om din vardag i Singapore, även om jag levde ett annat liv när vi bodde där än vad du nu gör. Det är så härligt att bli påmind om livet där borta, på så sätt blir alla gamla minnen lite mer verkliga på något sätt. Nu är jag hemma och väntar in vår lilla flickas ankomst, så då kommer det säkert bli ännu roligare att följa dig och Alma i er vardag. Kram på dig och ha en härlig helg i solen! Therese

  • lifeinsingapore 23 March, 2015 Reply

   Hej och så roligt att du lämnade en liten hälsning! Jag blev jätteglad!!! Kul att höra att det finns fd Singapore-bor som fortfarande vill ha en liten "uppdatering" från staden. Och strort stort lycka till med er lilla tjej. Du har en magisk (om än omvälvande och jobbig) tid framför dig. Ser fram emot en liten updpatering :-) Kram Sara