BLOG

Väntar på vikten

DSC_0642Jag säger er, det har blivit alldeles för mycket av sådant här de senaste veckorna. Just denna biten morotskaka är dock förlåten. Har en vän som gör den bästa morotskaka jag någonsin ätit, när jag var där sist slank det ner 3 (!!!) bitar. Efter en brakmåltid… Jag hade ont i magen i timmar men det var det värt!

 

Sitter och väntar på att få komma in till läkaren som tagit M och mig med storm. Dr Tony Tan på Raffels hospital. Det här med läkare är ju en smaksak men just Dr Tony är det något allra särskilt med och både M och jag tycker om honom så in i vassen. Har dessutom vänner vi rekommenderat dit efter mindre angenäma sjukhus-erfarenheter som också är head over heals. Tja. Poängen. Skulle du behöva en gynekolog, eller ska föda barn eller liknande i Singapore så vet du numera var jag kommer att skicka dig :-).

Dr Tony var det. Och min preggo-koll som jag sitter och väntar på. Är i vecka 25 så sitter och väntar på ett rutinbesök. Här i Singapore innebär det koll av vikt, blodtryck, urin och ett litet ultraljud. Här görs ultraljud vid VARJE besök, om man inte avböjer. Man går inte till barnmorska utan till läkare och Dr Tony har en ultraljuds-maskin inne på sitt rum. Så det är lixom bara att hoppa upp och säga hej till sin lilla älskling. Jag gillar´t!

Är väldigt viktfixerad vid detta besök. Inte av min vikt, tro det eller ej. Men bebisens. Vid varje besök har jag fått höra att jag bär på ett väldigt stort barn, lite oroväckande då ungen faktiskt ska ut… Och jag äter som en häst. Hjälp alltså! Jag har ingen direkt craving (för utom vin då) men jag är hungrig. Och äter jag inte ordentligt så sätter ett kalori-sug fart som heter duga. Har under en eftermiddag fått i mig 100g choklad, 5 kakor och en mars… Allt för att jag inte åt en bra lunch. För fyra veckor sedan (i vecka 21) hade jag bara gått upp 1,5kg så det verkar inte bättre än att det är guldklimpen i magen som tar all mat. Ska bli spännande att se om jag har tagit över viktuppgången lite denna gång, hoppas det!

KRAM Sara

Comments

  1. Martin 25 May, 2015 Reply

    Vi hade dr Thong (ja hon heter så.. :-) på Raffles men träffade också dr Tony ett par gånger, överhuvudtaget alla vi har träffat där har varit fantastiska! Grattis till lilla bebisen iaf och hoppas allt är bra! Kram