BLOG

Firar du Sverige?

DSC_0742

Vi gjorde vårt bästa igår, för att fira Sveriges nationaldag 🙂

DSC_0741DSC_0734

Jag tycker att det känns viktigt att ta Sverige till Alma. Jag vill gärna att hon ska känna sig svensk, vad det nu innebär.

DSC_0725 DSC_0726

Så vi började Sveriges nationaldag med en Sverige-frukost.

 

Hej!

Hur hade ni det igår? Firade ni Sveriges nationaldag? Jag gjorde inte det när jag bodde i Sverige och tror inte att jag ägnat dagen någon särskilld uppmärksamhet om vi bott kvar. Men nu när vi bor utomlands så firar vi faktiskt lite. Igår plockade jag fram Svenska flaggan och husets dalahästar. Också år vi jordgubbar med mjölk till frukost.

Framåt lunch begav vi oss till Polo-klubben här i Singapore för att fira dagen med hundratals andra svenskar. Vi sjöng nationalsången, åt köttbullar, prinsesstårta och hurrade lite för vårt hemland. Riktigt mysigt tycker jag som trots att jag valt att bo väldigt långt bort, faktiskt tycker riktigt mycket om Sverige.

Hur gick det till för er svenskar som bor hemma. Firade ni? Eller är det något som bara vi utlandssvenskar gör? 🙂

 

KRAM Sara

Comments

 1. Caroline 7 June, 2015 Reply

  Haha denna svenska kollade instagram sådär vi två tiden och undrade vad alla festligheter var jag såg folk delade, då slog det mig. Så nä inte firar alls hehe. Åt förvisso en god filé med bea och sparris det kändes lite Svennis. Goa bilder på Alma! Kram!

 2. Eva 7 June, 2015 Reply

  Tror att det firas lite mer i Sverige nu än för fem år sedan. Vi var i Linköping på en härlig tillställning, som kunde liknas vid midsommar fast utan dans och midsommarstång. Det var hoppborg, popcorn, brandbilsutställning, ponnyridning, korv med bröd, allsång och lite flaggviftning. Väldigt trevligt och en högtid som kommer att växa till sig. Kram till er!

  • lifeinsingapore 9 June, 2015 Reply

   Åh det lät ju ritkgit mysigt. Hade ju varit jättekul om nationaldagen blev en dag som faktiskt firas :-) Stor kram, hoppas ni har det fint i Sverige!