BLOG

Från balkongen

DSC_2970Trots att jag bor i en av världens största städer så går det att odla lite ändå 🙂

 

Något som jag saknar med expat-livet är, tro det eller ej, svensson-livet :-). Om man nu får dela upp livet i två så simpla kategorier.

Jag saknar att ha familjen nära, att åka och storhandla på ICA-maxi, att veta utan och innan hur allt funkar, att köra Volvo, att äta lingongrova med prästost till frukost, morgontv från TV4. Ja, alla simpla små saker. Och jag längtar efter ett hus, med en trädgård.

När jag var liten hade vi en gigantisk trädgård (jag kommer från en familj med gröna fingrar) och vi kids hade var sin liten rabatt att odla i. Så kontrasten mot det jag ger Alma, en balkong som är mindre än mitt trädgårdsland känns ganska stor. Det är inte så att jag inte tycker om det jag har nu, men jag saknar ändå Svensson. Och gudarna ska veta att jag kommer sakna expat-livet den dagen jag sitter där i min villa (tror minsann att jag målat in mig i ett hörn där jag alltid kommer att längta och sakna lite). Så vad gör man?! Jo man sätter igång en liten mini-odling på balkongen och skördar det lilla man kan. Mest kryddor, men även lite kinesisk kål :-). Oxå känner jag mig tacksam över att jag istället kan odla och skörda året om!

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Anna 11 February, 2015 Reply

  Har du tips på vad en kan odla i en lägenhet som endast har fönster mot norr (men är ljus)? Förstår det där med saknad och längtan. Antar det är så i livet, vi offrar en sak för att få en annan.

  • lifeinsingapore 13 February, 2015 Reply

   Hmm, tyvärr inte så bra koll. Är lite bortkämd här i Singapore då det är så mkt sol här så trots att vi har norrläge funkar det ändå. Vad jag vet är att tomater kräver mkt sol så det kommer nog inte att funka...

 2. Millan 11 February, 2015 Reply

  Hej! Vet du jag saknar lite att inte kunna sakna det dar svensson-livet for jag har ju aldrig upplevt det pa riktigt. Hela mitt vuxna liv har jag bott I England och bara upplevt maxi-handling och TV4s morgon tv nar vi varit hemma pa semestrar (eller da jag var hemma lite langre under mina mammaledigheter). Det kanns liksom lite exotiskt for mig att handla pa maxi och inte det minsta vardagligt! Dock kor vi Volvo har I England och koper prastost och andra svenska produkter tillsammans med varan vanliga veckorhandling online (otroligt lyxigt att kunna kopa en hel del svenskt har) sa jag kanske lever svensson liv trots allt... fast I England :-). Jag tror att nar man bott utomlands nagon storre del av sitt liv sa kommer man alltid att sakna saker - var men an bor. Nar ni flyttat hem till sverige sa kommer ni sakert att langta efter vissa matratter och annat 'vardagligt' fran Shanghai och Singapore. Kram fran Bristol!

  • lifeinsingapore 13 February, 2015 Reply

   jag hatade ICA MAxi när jag boode i Sverige, hatade att storhandla. Sedan flyttade jag till Kina och insåg hur illa det faktiskt kan vara och nu dregglar jag efter ICA maxi. Visst är det lustigt! Och ja, man kommer nog alltid att sakna ngt! KRAM