BLOG

Hänger med Alma

Alma och jag hänger. Hon är en liten tjej som är förvånandsvärt mycket vaken och “med” så det går att ha långa pratstunder med henne :-). 

 

Jag hänger med Alma, det blir dagens uppdatering :-). Jag har knappt lämnat lägenheten på Yongkang lu sedan vi kom hem från sjukhuset i onsdags. Dels har jag lite svårt att gå, dels går dagarna i en rasande takt utan att jag knappt ens lämnat soffan. Det tar sin lilla tid, att klura ut hur livet med en lite Alma fungerar.

Idag har vi dock vart på återbesök på sjukhuset och det var två mycket stolta föräldrar som kunde konstatera att Alma redan passerat sin födelsevikt. För er som inte själva har barn så går alla små först ner i vikt när de föds och sedan upp igen. Man vill gärna att de ska ha kommit ikapp sin födelsevikt inom 10 dagar men så här dag nummer åtta var Alma redan förbi sin. Skönt för mig som då fått en billjett på att amningen funkar som den ska, tjohooo! Imorrn ska Alma och jag köra först dagen hemma på tu man hand, är lite nervös faktiskt. Än så länge har Micke haft full marktjänst här hemma och jag har bara behövt fundera på att mata Alma. Får se hur det går imorrn när jag även ska få till mat till mig och allt annat man behöver göra under en dag. Håll tummarna för mig vänner! Känske finns det någon mamma där ute som kan ge mig några bra tips på vägen?!

 

Kram Sara

Comments

 1. Helena 4 February, 2013 Reply

  Oj, så fantastiskt mysigt ni ser ut att ha det! Som varande trebarnsmor med den yngsta på tio så är det med viss avund jag minns doften av nyfött barn. Att snusa på ett varmt och fjunigt babyhår är kanske en av livets absoluta höjdpunkter! Njut!

  • lifeinshanghai 6 February, 2013 Reply

   Ja, det är svårslaget. Det och att titta in i hennes fina ögon!

 2. Linn 4 February, 2013 Reply

  Åh vad du ser härligt lycklig ut! Med rätta, förstås. Några bra tips har jag inte, förutom kanske att be Micke ordna med frukost och lunchlåda till dig :-)

 3. Pernilla 4 February, 2013 Reply

  Hon är så himla söt, lilla Alma! Så mycket fint hår! Jag tyckte det var lite lurigt att få till allt i början men efter ett tag kom jag på att det bästa var att sänka ambitionsnivån ett par steg. Inte var jag tvungen att tvätta undan allt i tvättkorgen, laga lunch OCH middag, städa lägenheten och ta den där promenaden. Är det en gnällig dag hämtar jag och väntar med alla måsten. Så det är nog mitt bästa tips :-) Fast jag får väl erkänna att jag fortfarande har svårt att sätta mig och ta det lugnt när hon väl sover. Då vill jag fixa, och fixa och fixa! KRAM på er

  • lifeinshanghai 6 February, 2013 Reply

   Tack för tipset! Jag har följt era råd och bara fokuserat på Alma idag kände jag att jag klarade av att baka en kaka oxå :-)

 4. Anna Vikström 4 February, 2013 Reply

  Va mysigt ni har det! :-) Va skönt att skrållan har redan passerat sin födelsevikt - visst blir man stollt :-). Det är inte lätt att va ensam hemma de första dagarna! Vet precis hur du känner, hade ju Jonas hemma de första 10 dagarna, sen fick man lite panik ;-). Mitt bästa tips att ta det bara lugnt o inte stressa. Se till att ha färdig mat i frysen, som du kan bara slänga i mikro när det är dags att äta (antingen färdigköpt eller om Micke kan laga nåt efter jobbet. Jag hade köttfärssås o köttbullar i frysen så jag kokade bara pasta när jag skulle äta lunch). Ha det så mysigt med Alma! Kram

  • lifeinshanghai 6 February, 2013 Reply

   Ja det var läskigt men känns mkt bättre redan dag 2. :-). Idag har tom vågat mig på att baka en sockerkaka.

   • Anna Vikström 6 February, 2013 Reply

    Ja, man vänjer sig snabbt :-). Jag gjorde tårta när E va knappt 3 veckor gammal ;-). Snart står du där o lagar middag ;-). Men stressa inte det är mer viktigt att du o lillan mår bra - M fixar resten ;-).

 5. Malin 4 February, 2013 Reply

  Naaww såå söt hon är. Och liten!! Hihi!:)

 6. Mamma 5 February, 2013 Reply

  Jag älskar detta foto! Mamma

 7. Nina 5 February, 2013 Reply

  Sötnos - vilken härlig bild! Tyckte det kändes lite läskigt första dagen jag skulle va hemma själv med min Hugo (tänk om han skulle vara otröstlig hela dagen..). Bestämde mig för att ta det lugnt, ha allt praktiskt förberett (färdig lunchlåda mm) och försöka släppa alla tankar på tvätt, disk mm. Det var så skönt att bara va och känna att jag inte skulle bry mig om någonting annat än min lilla bebis så det är nog mitt bästa tips. Kram

  • lifeinshanghai 6 February, 2013 Reply

   Tack för tipset. Det var precis det jag gjorde, tog det riktigt lugnt och det gick bra.

 8. Charlotte 5 February, 2013 Reply

  Så vackert foto! Det kommer att gå bara bra Sara :-) Du är mamma nu, då fixar man allt fast man inte vet hur!

 9. HelenaMa 6 February, 2013 Reply

  du är tjå tjå tjå tjå duktig du kommer klara det fint får du se! Kvinnor lär bli omedvetet mer multitasking när barnen växer upp det har alla världens underbara mammor bevisat! Ta det lugnt, andas djupt, foka på lillans poaitiva energi så kan du klara alla mission briljant! Ciao bella

  • lifeinshanghai 6 February, 2013 Reply

   Ja, det verkar ju funka för de flesta så jag borde ju klara av detta jag med :-)

 10. Amanda 13 February, 2013 Reply

  Så underbart söt! Grattis! Kram!