BLOG

Här är jag!

DSC_0714

Det är denna röra som hållt mig upptagen de senaste dagarna. För visst har vi landat i Singapore och i vår nya lägenhet. Det har även alla våra 131 flyttkartonger som tömts ut på golvet i hela lägenheten. Tutti kaos!!!

 

Nämen HEJ!

Det var inte meningen att det skulle bli så tyst här inne. Livet går lite för snabbt. Jag har varit upptagen med hejdå pussar, långa kramar och bröllop. Och efter 18 timmars resa med bebis, inklusive 4h bytte mitt i natten, dagen efter en hejdundrans bröllopsfest var jag lite sliten kan jag säga. Och inte blev det bättre av att vi möttes av ett totalt kaos i vår nya lägenhet, det värsta i hela min flytthistoria.

Det är nämligen så när man får hjälp av ett flyttbolag att flytta, att man måste lämna tillbaka flyttkartongerna. Och de hämtas bara upp en gång. Så ALLT har packats upp och ingenting har sin egen plats än så det ligger grejer precis överallt. Ja, också gick sängen sönder i flytten och förvaring har vi inte köpt än. Och som en lite prick över i:et så blev Alma magsjuk och jag kan säga att det kom från alla håll. Överallt i kaoset. Ujujujuj! Nu verkar det som att magsjukan lagt sig men febern tagit över så jag har en liten ynklig tjej i sängen brevid mig. Ett litet litet leende har jag fått idag i alla fall.

 

 

DSC_0715

Jag är allt bra sugen på att bara slänga skiten :-). För ärligt, hur mycket grejer behöver man egentligen?! Vi har ju klarat oss 3 månader i Sverige utan att sakna våra saker. Nej, det kommer att bli rejäl utrensning av allt! Kläder tex, vi har mindre garderober här än vad vi hade i Shanghai så vi har inte mycket val än att rensa och slänga. Och vet ni, I love it :-). Jag är inte mycket till samlare, även om det är svårt att tro när man ser dessa bilder :-).

 

Jomen så att familjen Winqvist har sett bättre dagar, det ska jag erkänna. Och det är så där lagom roligt att vara instängd i den kaosiga lägenheten och inte komma någonstans, speciellt när man inte känner någson här. Det är väldigt ensamt, faktiskt. Nja, lifeinsingapore har fått en lite brokig start och jag har sagt det förr. Att flytta runt halva jorden görs inte i en handvänding och det är tufft. Roligt, spännande och tufft. Nästa vecka har jag dock en välkomstfika, babysim och en svensk mammaträff på schemat och det ser jag verkligen framemot. Nu, väntar dock en febrig bebis och ett berg av grejer 🙂

 

PUSS Sara

Comments

 1. Ellinor 29 August, 2013 Reply

  Nog för att ni fått en omtumlande start men jag är säker på att alla bita så sakta kommer att falla på plats och att ett nytt, fantastiskt äventyr just tagit vid. Skall bli roligt att få följa dig/er framöver.

  • lifeinsingapore 30 August, 2013 Reply

   Ja, det tror jag med. Saker och ting har ju en magisk förmåga att alltid falla på plats till slut.

 2. Karin 29 August, 2013 Reply

  Spännande tid ni har framför er:) Roligt att följa. Svar: Hehe, ja hon är grym. Ett par filmer fick vi se igår också:) Natural natural tror jag inte är något för mig. Jag har faktiskt, precis som du gjorde, planerat jacuzzi - som gjort för mig då jag äälskar varma bad haha, och sedan epidural så siktar på det i alla fall, men sen får man ju se, blir ju inte alltid som man tänkt sig i förlossningssammanhang som sagt:) Roligt att höra att du hade så bra erfarenhet på United! Som sagt, det känns verkligen tryggt! Kram!

  • lifeinsingapore 30 August, 2013 Reply

   Nej, you nenver know :-). Jag kom in till förlossningen och sa "nu vill jag ha en epidural innan det börjar göra ont på riktigt". Men nopp, då var det redan dax att krysta! Så iblend går det över förväntan och till nästa gång vet jag att jag inte behöver ngn epidural (eller så gör jag det den gången ;-))

 3. Ida 29 August, 2013 Reply

  Jag skypar gärna om du behöver lite sällskap! Imorgon fredag kanske?

   • Ida 30 August, 2013 Reply

    Ja det passar jättebra!

 4. Hej hej, det ser ändå ut som ett härligt kaos. Vad kul att du kikade in hos mig så att jag hittade dig :) . Vilken härlig blogg du har och lycka till i flyttkaoset. Kram Linda

  • lifeinsingapore 30 August, 2013 Reply

   Nja, lite to much för att vara härligt :-) Men tack ändå!

 5. Cecilia 29 August, 2013 Reply

  Oj, hur kommer det sig att ni flyttade till Singapore? Är det så strikt som man har hört? Jag har bara åkte buss genom Singapore och mitt intryck av landet är att det är sjukt rent haha. Allt såg så perfekt ut. Får man inte tugga tuggumi där? Flygplatsen skulle man ju kunna bo på, helt otrolig,

  • lifeinsingapore 30 August, 2013 Reply

   Vi flyttade hit för att min man fick jobb här, men Singapore har funnits på vår lista över möjliga ställen att bo på så det var inte så svårt att få oss att flytta hit. Jo, här är sjukt rent. Och nej, man får inte tugga tuggumi här. Vi flick en lista på saker vi inte fick ta med i flytten. Vapen, knark, tuggumi.... sjukt komiskt :-)

 6. Helena 29 August, 2013 Reply

  Ja HEJA PÅ säger jag bara - det är ingen lek att flytta och det är verkligen en smärre chock att man lyckas samla på sig så mycket. Ett litet bål på balkongen kanske kan liva upp tillvaron? Lycka till med tillfrisknande och slängande!

 7. Hanna 29 August, 2013 Reply

  Vad kul att få följa dig i singapore istället. Men hjälp vilken röra och så magjsuka på det. Det hade jag inte sett fram mot att ta tag i...

  • lifeinsingapore 30 August, 2013 Reply

   Nej, jättekul är det inte... Men igår fick vi iaf lite koll på sovrummet. skönt att inte behöva sova i en röra :-)

 8. Lisa 31 August, 2013 Reply

  Imponerad Sara! som jag skrev på insta så tar allt mycket längre tid nu när man har en liten <3 KRAM

 9. Linn 9 September, 2013 Reply

  131 flyttkartonger!!! Åh kära nån. Det kan kanske ta sin lilla tid att beta av dem, men hav styrka. En sak i taget, och till slut så är allt på plats :-) Av den lilla glimten att döma ser det ut som en fin lägenhet, och balkongen har ju bara SÅ cool utsikt. Hoppas ni trivs!

  • lifeinsingapore 10 September, 2013 Reply

   Tack för peppen vännen! Vi börjar redan se ljuset i tunneln och det blirnog väldigt tjusigt när det väl är klart! Kram