BLOG

Håret

DSC_0532

Här har ni mig för lite mer än en vecka sedan, alldeles nyklippt och stylad inför årets sista bröllop. Denna gången klippte jag mig hos Mette i Helsingborg and I like it!

 

Jag insåg just att vi inte pratat om det där med håret. För det är väl ändå alltid ett intressant ämne eller vad säger ni?! Snyggaste frisyren, bästa färgen, för att inte tala om bästa frisören! Jag tycker att det är så svårt med frisörer och ofta är jag jättenöjd med min till jag hittar en ännu bättre och då undrar jag hur tusan jag kunde vara nöjd med den förra :-). I Shanghai klippte jag mig hos Papa men det går ju inte längre så jag passade på att klippa mig hemma i Helsingborg och jag tror minsann att jag hittat henne, THE frisör. I alla fall till jag hittar någon ännu bättre ;-).

Men just denna Helsingborgs-frisör sa något ingen annan frisör någonsin sagt till mig men som jag bara kände var så rätt. Att mitt hår inte riktigt klarar av att färgas, det slits för mycket. Så trots att jag bokat färgning så blidde det ingen, bara ett klipp och en inpackning. Och då ska man komma ihåg att frissan hade tjänat typ 3 gånger så mycket på att färga mitt hår så det kändes verkligen som att hon utgick från mitt hår och inte sin egen vinning. Jag kommer för visso vara tvungen att leva med en utväxt ett bra tag men det känns ändå rätt, att jobba efter just mitt hårs förutsättningar. Haha, som frissan sa “du ska bara vårda ditt hår som om det vore den lyxigaste av växter, så kommer det att lysa”. Lets see 🙂  Nu har jag i alla fall en lite kortare, mindre uppklippt frissa, en utväxt och löftet om ett skinande hår om si sådär 3 år!

 

KRAM Sara

Comments

 1. Ja det där med frisörer är inte alltid så lätt men vad skönt att du hittat en superbra. Min gamla frisör var också sån, sa till när håret inte klarade mer. Just för tillfället har jag inte hittat någon som jag tycker är bra. Hmm, men jag fortsätter leta. HOppas du får en fin dag. kram kram

 2. Ellinor 3 September, 2013 Reply

  Jag har jättesvårt för det där med frisörer och klipptid. Ofta dröjer det 1-2 månader (!) från det att jag tänker att "nu är det dags att klippa sig" tills dess att jag verkligen kommer iväg. Som tur är har jag hittat ett bra ställe här i stan som dessutom har drop-in. Dagen då det "verkligen inte går mer" är det alltså bara att kika in och få håret fixat. Med så pass otacksamt utgångsläge kan det inte bli annat än bra. Dock har jag varit med om motsatsen också så jo, jag har nog hittat rätt ändå ;)

 3. Anna 3 September, 2013 Reply

  Du ser superfräsch ut! Kul kommentar det där om håret! Jag står för tillfället i kvalet färga eller inte färga. Sakta men säkert har min "riktiga" hårfärg börjat växa fram (inte färgat på över ett år nu), och jag gillar det! Håret känns friskare och piggare, samt att det är himla skönt att slippa stressen med utväxt. För så himla lätt är det åtminstone inte för mig att prioritera tid till klippning numera

 4. Sandra 3 September, 2013 Reply

  Du är så fin och fräsch! Visst känns det bra att hitta en frisör man är nöjd med :) På tal om det måste jag också klippa mig. Sist jag gjorde det var i... i början av november?! Jisses, nästan ett år sedan. Inte undra på att håret är lite slitet ;)

 5. BloggNyheterna 4 September, 2013 Reply

  Idag på BloggNyheterna: Hårprat i Singapore, färgglatt i Indien och Resa i Amerika hemma i Malmö igen.