BLOG

Hawaii – The Big Island

Så har jag nu tagit mig i kragen och skrivit ett Hawaii-inlägg till. Jag har så himla många bilder att visa er att det tar en halv evighet att välja ut dom. Så lång tid att jag inte orkar redigera dem så ni får the uncut version :-).

Denna gången visar jag er vilder från ön “The Big Island”. Vi spenderade 6 dagar på denna ön och det är på denna ö som man finner de aktiva vulkanerna på Hawaii. På The Big Island la vi 3 dagar på en lyxig resort, då vi inte lyckades få tag på en hyrbil dessa dagar var vi typ bara på resorten :-). Helt ok då den verkligen var i toppklass och då vi hade snorkelvatten på simavstånd. Det var bara att ta på sig snorkelutrustningen och gå ut i havet så var man där. Resterande tid ägnade vi åt att köra runt på ön och framförallt spana in vulkaner som denna ö bjuder på. Det var sjukt coolt, helt galet coolt faktiskt!

Nä, vi tar och tittar på bilderna va?!

 

Jag börjar med en bild som för mig symboliserar The Big Island på ett utmärkt sätt. Coola vulkanklippor och ett klarblått hav. Det finns vita sandstränder på The Big Island också, så klart. Men de är på något sätt inte lika coola.

 

Det finns svarta sandstränder också. Sanden kommer ju då från torkad vulkan-sten. Coolt, eller hur?!

Också en “vanlig” sandstrand, det var denna som tillhörde vårt resort opch som bjöd på fina snorkelvatten.

 

Solnedgång över resorten. Say no more!

Också  var det ju vulkanerna… Vi åkte till en nationalpark för att spana in en aktiv vulkan, ser ni hur det ryker i bakgrunden?! Oh yes, där nere bubblar och kokar det som bara den!

För att få en bättre bild av den aktiva vulkanen tog vi en helikoptertur. En av resans absoluta höjdpunkter!!! Vi körde doors off, coolt som bara den! Så fick vi se lite eldröd flytande lava och rykande svarta marker.

 

Ser ni hur det ryker?! Marken här är runt 1000 grader varm. Tur att vi satt i en helikopter 🙂

Vi gjorde även en vulkan-hike. Fast på en vulkan som slocknat och svalnat så klart :-). Denna krater gick vi ner i och sedan gick vi tvärs över också upp igen. Lite över två timmar tog det och det är den coolaste hike jag någonsin gjort. På en vulkan lixom!!! 

Nere i vulkanen on my way to cross over :-). Och för er som bett om en gravidbild så voila! Fast detta var för lite mer än två veckor sedan så jag har blivit ännu lite större sedan dess. Det gick hur bra som helst att resa gravid (här i vecka 24) men jag var lite känsligare för solen än vanligt. Skugga och solhatt hjälpte!

Detta var en kokande vulkan för 60 år sedan 🙂

 

Vi gick även ner i en “lava-tub”. En tunnel i marken som skapats av flytande lava.

Jag måste säga, att om du åker till Hawaii så är The Big Island ett måste. Speciellt nationalparken som bjuder på de aktiva vulkanerna samt hike-tracks för alla nivåer. Det får bara inte missas alltså. Inte helikopterturen heller. Redo att boka en resa än ;-)?

Kram Sara

 

Comments

 1. Piccolacasa 27 October, 2012 Reply

  Underbara Bilder!! Utmärkelse till dig!! http://piccolacasa.wordpress.com/2012/10/27/bloggkarlek-igen/ Happy helg!

 2. Anna 28 October, 2012 Reply

  Oooooh jag vill åka NU!

 3. Sandra 28 October, 2012 Reply

  Åh, så häftigt! :) Och vad fin du är med lilla magen!

 4. Lisa 28 October, 2012 Reply

  Så fina bilder :) Kram

 5. Karin 28 October, 2012 Reply

  Wow fantastiskt! Vilken upplevelse:) Kram!

 6. Jenny 31 October, 2012 Reply

  Så kul att se! Vackert och spännande :-)

 7. Nina 3 November, 2012 Reply

  Underbara bilder. Jag var på oahu för några år sedan, älskade ön! Kram.