BLOG

Hawaiiminne

Lite nytt i lägenheten på Yongkang lu. Det tog sin lilla tid men minnet från Hawaii har äntligen kommit upp på väggen. Kommer du ihåg, vi köper något till hemmet från varje plats vi besöker och från Hawaii blev det en vulkan-planch. Måttällde ramen för att slippa klippa i planchen. Väldigt billigt här i Shanghai, hundra kronor kostade en måttälld ram.

 

Och under tavlan står veckans bukett, med lite jultema. Ihopsatt av ingen mindre än undertecknad av diverse snittblommor från blomestermarknaden som jag besökte i helgen. Hela buketten gick på 25 kr.

 

Mmm, vad vi trivs hemma i lägenheten på Yongkang lu. Speciellt nu när vi fått upp julstärnorna och piffat med små julsaker här och där (ser du tomten på översta bilden?). Jag vill bara sitta hemma, tända för många ljus och njuta av att vara hemma. Det är en av tjusningarna med vinter tycker jag, att det blir lite mysigare att sitta hemma i värmen. På sommaren vill i alla fall jag bara UUUTTT och njuta av vädret men kalla vinterdagar är det lättare att stanna inomhus.

Nu tänkte jag tappa upp ett bad och avsluta kvällen med att skaffa mig russin-fingrar.

 

kram på er!
Sara 

Comments

 1. Pernilla 4 December, 2012 Reply

  Vilken bra grej det där med att köpa något till hemmet på varje plats ni besöker. Kanske man skulle adoptera! Gör ju hemmet väldigt personligt :-)

  • lifeinshanghai 5 December, 2012 Reply

   Ja, det är faktiskt jättekul! Har samlat sedan jag var 20 år :-)

 2. Frida 5 December, 2012 Reply

  Åh, alltid velat åka dit! Alltid lika kul att ha minnen från resor! Kul att köpa något att inreda med. Själv har jag en plånbok som varje dag påminner mig om min tid i Australien :)

 3. Lola 5 December, 2012 Reply

  Var måttbeställer ni ramar? Tack för tips! Jag är ungefär en hundradel så "huslig" som du är så jättebra att titta in här o få tips för hur man kan göra livet i SH lättare!

  • lifeinshanghai 5 December, 2012 Reply

   Jag hittade en rambutik på Maoming lu (nära Yanan lu). Låg några stycken på rad. Lycka till!

 4. sara 5 December, 2012 Reply

  ni ser ut o ha de fint! mys :) ja att gå från sol, 25 grader o sen till denna snön en vecka efter är lite kontraster ;) men skönt o se tbx på!

 5. Nellie 7 December, 2012 Reply

  Mycket snygg plansch. Så kul att köpa med sig något till hemmet (som inte är någon trist souvenir). Och snittblommor, ja de lyfter verkligen hemmet. :) Förresten, vilket datum är lill-tjejen beräknad att titta ut? Kram

 6. Michelle 20 December, 2012 Reply

  Hej, jag bor också i Shanghai. Undrar över vart jag kan hitta ett ställe som kan göra bra/billiga/snabba ramar här? Vart hittade du ditt ställe? Tack på förhand!