BLOG

Heaven on a plate

cats

Vi var på Esquina igår. Vi satt i baren och bakom oss låg köket och vi kunde spana in the making av alla fantastiska rätter. Kul ide!

 

Vi snubblade på en bit av himlen igår, M och jag.

Måndagströtta som vi var tog vi oss nämligen i kragen och begav oss ut på stan för att fira att vi klarat av första året som föräldrar. Jag hade hört talas om att ägaren till några av våra favoritrestauranger i Shanghai nyligen öppnat en tapas bar i Singapore. Ärligt talat så har vi inte blivit wowade av Singapore restaurangliv så jag tänkte att det kanske bådade gott att köra på en Shanghai-rekommendation. Det gjorde det.

 

DSC_3166DSC_3167

All mat var helt sjukt god men denna rätt tog nog priset. Kammussla med anka, grön curry, cocosris och jordnötscrust. MUMMA!

 

Det kan ha varit den bästa restaurangen. Ever! Vi kom inte riktigt fram till något svar men top tre listan hamnade Esquina nog på. Nackdelen? Priset. Det var ett dyrt restaurangbesök igår som dessutom slutade med att M inte var heeelt mätt. Bara nästan. Visst hade vi kunnat älla in mer, men notan för två slutade ändå på en bra bit över tusen svenska kronor. För min del var Equina fortfarande prisvärt. Jag menar, det kan ju vara den bästa mat jag ätit ute, ever. M hävdar att prio ett när man går ut och käkar är ändå att man ska bli mätt, så han hade önskat liiite större portioner. Eller en gratis korg med bröd.

Vi är dock rörande överens om att hit går vi igen!

 

  DSC_3203

DSC_3180

Charmiga Singaporegator, eller hur?!

 

cats2

DSC_3194

 

 

Sen vandrade vi gatan ner och trots att vi hade tänkt åka hem efter middagen blev det ett litet barbesök först. Ägaren på Esquina gav oss nämligen lösenordet till en hemlig bar. Ni vet, en sådan som som är förklädd till en skräddare och som man måste veta lösenordet till för att komma in på. Ett lösenord som dessutom ändras varje måndag. Ni hör ju. Dit måste man ju bara gå för att spanan lite när man får chansen. Så vi tog en drink efter maten. På en måndag. Och kändes oss lite unga, hippa och barnlösa några minuter :-). 

  

KRAM Sara

Comments

 1. Anna - Starwoman 28 January, 2014 Reply

  Stort grattis i efterskott till Alma!!! Och grattis till er som nu varit föräldrar till er lilla tjej i ett år, vist är det underbart. Vilka små mirakel de är de små barnen! Härliga bilder här förövrigt :) Stor kram/Anna

 2. Nellie 28 January, 2014 Reply

  Vilken underbar kväll ni haft! Sådana behövs verkligen ibland även om livet som föräldrar är underbart. :) Kram

 3. Hanna 28 January, 2014 Reply

  Vad kul att den var så bra! Om ni åker tillbaka till SH så MÅSTE ni testa commune social :)

  • Kaycie 24 December, 2016 Reply

   I Pray that the Black Reunion use wisdom and just change their da;ll&!t;&ett<At this point in time, I'd say that's impossible. Holding such an event had to take months of planning, reservations and people who have made plans. Just think of any convention and the planning that is involved in that. It would be no small matter to "just change the date."

 4. Annika A 29 January, 2014 Reply

  Vilken trevlig kväll! Maten ser jättegod ut! :)

 5. Pingback: Tropisk fredag | lifeinsingapore

  […] en Shanghai-vän som var här med jobbet, men som såg till att ge oss en kväll. Vi tog henne till Esquina och dog en smula, damn vad god mat de har där alltså!!! Och på tal om mat så råder […]

  Reply
 6. Anton 8 April, 2014 Reply

  Kom du ihåg vad baren hette, låter väldigt spännande...

 7. Lettie 24 December, 2016 Reply

  Ola!Vou para BA em Outubro e pretendo ficar 8 diorP.adesia me falar em que local é melhor para se hospedar Rancoleta ou Palermo? Meu entesse é maior em passeios, qual vc sugere?Já me ajudou bastante nas respostas acima.Bjss