BLOG

HEJ!

DSC_0130sDSC_0128sDSC_0128sDSC_0130s

Jag lever och mår bara bra! Har en liten nyfödd på armen nu för tiden :-). Adam födden den 2a September här i Singapore.

HEJ!

Det var inte meningen att bara försvinna så där. Utan ens ett litet hej-då :-). Livet kom lixom bara emellan och sedan har jag funderat fram och tillbaka på om jag vill blogga eller inte. Tänkte att jag skulle skriva några rader när jag visste. Men jag vet fortfarande inte så nu tänkte jag iaf titta in och säga HEJ.

Säga hej och tala om att vi mår väldigt bra. Att lilla Adam har kommit till världen och blivit en underbar del av vår lilla familj. Att vi spenderade ljuvliga sommarveckor i Sverige och att vi nu är är åter i Singapore. Singapore som de senaste veckorna lidit av luftföroreningar från stora bränder i Indonesien. Så vi håller oss mest inomhus och väntar på att luften ska klarna så vi kan njuta av det tropiska klimatet igen. Inomhus är dock inte helt fy skam då vi flyttat till en ny stor lägenhet i en helt annan del av Singapore. Vi fullkomligt älskar vårt nya hem och all space. Annars försöker jag jonglera livet som två-barnsmamma och egen företagare. Har inte helt löst den ekvationen än, men försöker jobba ca 50% och samtidigt njuta av vår lilla bebis.

Också funderar jag då på det här med att blogga, om det ska få finnas plats till en blogg eller inte.  Och vad ska i så fall syftet vara. Syftet med bloggen. Och syftet för mig. Har du någon input är det välkommet!

Stor kram
Sara

Comments

 1. Anna 5 October, 2015 Reply

  Roligt med "bara" ett hej! Har saknat dina blogginlägg. Gillar hur du brukar blanda ämnen: inredning, familjeliv, mat, expattankar, resor etc. Kanske ger det också min svenska vardag uppmuntrande utlandsfläktar. Jag förstår funderingarna på bloggens syfte (något som många bloggare brottas med). Hoppas bloggen får leva vidare! Kram

 2. FREEDOMtravel 5 October, 2015 Reply

  Trevligt att se att ni mår bra! Jag följer mest din blogg för att jag tycker att det är intressant med vardagsliv i andra länder. Hoppas du fortsätter :)

 3. Katarina 5 October, 2015 Reply

  Tycker oxå det är så roligt att läsa din blogg och hur det är att leva och bo med familj i Singapore. Vi har ju dessutom barn i samma ålder, fick min nr två den 2 juni. Så hoppas du fortsätter men förstår om du inte hinner då du nu jobbar samtidigt som du har en liten. Själv hinner jag ingenting sen nr två kom, känns d som, men roligt är det. ☺ Hur har Alma reagerat på att hon nu har konkurrens om uppmärksamheten?

  • lifeinsingapore 6 October, 2015 Reply

   Nej, hjälp vad tiden försvinner med två små... Och när kvällen kommer och planerna är många är jag bara såååå trött.

 4. Ina 5 October, 2015 Reply

  Hej Sara! Så fint att läsa att ni mår bra och att lillebror kommit till världen! Förstår att du har annat för dig nu men känner du för att skriva ibland så skulle det vara roligt. Väntar första barnet i slutet på okt och har alltid gillat att läsa om din vardag med Alma. Lycka till i nya lägenheten som tvåbarnsfamilj! Ina.

  • lifeinsingapore 6 October, 2015 Reply

   Tusen tack för dina fina ord. Så spännande att vänta på den första, försök att nujuta. Även om det inte är helt lätt när man är höggravid :-)

 5. Fanny 6 October, 2015 Reply

  Åh vilken tur att din frånvaro inte berodde på att det hänt nåt! (du gjorde oss lite oroliga) Grattis med lille Adam! Bra timing! Vår lilla Lilly föddes här i Tokyo just den 2a september :) Och syftet med bloggen ja... Mitt syfte är i första hand att det är en dagbok för mig själv som det är kul att kunna gå tillbaka till, i andra hand att dela min vardag och mitt utlandsliv med vänner och familj hemma, och i tredje hand att det kan vara kul att dela även med folk vars bloggar jag gillar och följer. Så mycket längre än så går inte jag. Hoppas du hittar ditt syfte och fortsätter att blogga!

  • lifeinsingapore 6 October, 2015 Reply

   Åh, stort stort grattis till Lilly!!!! Och tack för oron, det var ju aldrig min tanke. Så när mina vänner började maila mig för att kolla att allt var bra fick jag tummen ur och knopade ihop ett inlägg :-) Tack för dina tankar om bloggen!

 6. Therese 6 October, 2015 Reply

  Åh, så kul med ett nytt inlägg från dig! Stort GRATTIS till Adam och vad skönt att höra att allt är bra! Förstår att du inte hinner skriva, men älskar att följa din blogg och mixen av vardagsliv i mitt älskade gamla Singapore, inredning, resor och tankarna man har som expat. Stort lycka till och jag hoppas du fortsätter blogga! Kram, Therese

 7. Mia Persson 6 October, 2015 Reply

  Hej Sara. Jag jobbar för Aftonbladet i Sverige och håller på att skriva en artikel om "The haze" som täcker staden. Jag behöver komma i kontakt med en svensk familj bosatt i Singapore, och hittade på så vis till din blogg. (Jag hittade inte några kontaktuppgifter till dig, så jag hoppas denna kommentar når fram.) När du har möjlighet, kan du skicka iväg ett mejl till mig? (Adressen ovan). Allt gott!

 8. Susanne 6 October, 2015 Reply

  Hej! Grattis till lilla pojken! Eftersom jag o min familj har en plan att försöka tillbringa ett år i singapore om något år, tycker jag väldigt mkt om att läsa om ert "svenska" liv i just singapore. Men förstår såklart att det är svårt att få in en blogg med två små barn o jobb. Hoppas du fortsätter! Susanne

  • lifeinsingapore 6 October, 2015 Reply

   Så kul att ni har Singapore på agendan :-) tusen tack för din kommentar!

 9. Ida 6 October, 2015 Reply

  Massa grattis till hela familjen! :-) Gillar din blogg!

 10. charlotte 6 October, 2015 Reply

  Hej! jag tycker detta är en väldigt roligt blogg att följa, så även om du inte ser syftet med det just nu så är det många hemma i kalla sverige som uppskattar att ta del av tropikerna ur ett svenskt perspektiv. Jag gillar singapore oerhört mycket och blir så glad när du uppdaterar med dina fina bilder. Men man ska hinna med allting så jag förstår om du inte hinner med bloggen. Barnen trumfar okända människor i sverige som läser bloggen :) Det håller jag med om!! Lycka till iaf och hoppas du fortsätter skriva!!

 11. Gunilla 6 October, 2015 Reply

  Grattis till er lilla son, härligt med en uppdatering. Följt din blogg sedan många år och ni är som en liten "webb familj", en bild från en annan del av världen . Förstår att det tar tid och nu med två små barn och jobb kan det säkert vara svårt att känna att tiden räcker. Hoppas att du finner lusten till att blogga igen. Oavsett så önskar jag dig lycka till med familj och nya upplevelser. Må gott

  • lifeinsingapore 16 October, 2015 Reply

   Tusen tack för dina fina ord Gunilla! Ja visst blir man som en liten webb-familj via bloggarna. Det är ju så, och antagligen därför det är så svårt att sluta :-) Kram

 12. Lotta 6 October, 2015 Reply

  Supergrattis till nye lille familjemedlemmen. Kommer själv ihåg omställningen från att vara tre till att bli fyra, tar på krafterna! Funderade över varför jag uppskattar din blogg o kom fram till att mixen av det du skriver är kul att läsa. Har hämtat tips från din blogg för eget besök i Singapore. Hoppas att du finner ork o inspiration att fortsätta blogga men njut av bebisbubblan, tiden går fort

  • lifeinsingapore 16 October, 2015 Reply

   Tack Lotta! Ja det är en liten mini-chock att bli fyra. Nu upplever jag den där enomrna tröttheten som småbarnsföräldrar pratar om :-) Kram och tack igen

 13. Heidi 8 October, 2015 Reply

  Stort grattis till den nya familjemedlemmen! Och vilken glad överraskning det var att hitta ett inlägg på bloggen. Har kikat in då och då. Läser väldigt gärna din blogg, är en av mina absoluta blogg-favoriter! :) Jag bor och jobbar i Singapore och vi har en liten dotter på åtta månader, så för mig har det varit otroligt kul att läsa om hur vardagslivet här ser ut för en annan familj från kalla norden. Jag gillar den fina mixen av vardag och Singaporetips. Hoppas verkligen att du fortsätter! Är annars lite nyfiken på att veta i vilket område ni bor? Funderar lite på att eventuellt flytta, och att höra om andra områden är alltid toppen!

  • lifeinsingapore 16 October, 2015 Reply

   Hej! Så kul med en Singaporean till :-) och tack för dina fina ord om min blogg. Vi har flyttat till tanglin, condot heter tanglin park. Vi stor-trivs. Gångavstånd till Orchard, dempsey och botaniska trädgården :-)

 14. Hana Sahl 12 October, 2015 Reply

  Hej Sara! Jag googlade svenska singapore och hittade din blogg som står på topp 10 i listan! Jag själv är en Stockholm boden men kommer ifrån Singapore. Jag växte upp i Singapore, min (svensk) man bodde där i 5 år när vi giftade oss och sen vi flyttade tillbaka till sverige när jag blev gravid 2012. Grattis till din nyfödd! Jag själv är gravid med andra barnet med bf 22/12. Var någonstans hade du förlossningen? Det måste har varit så värmt när du var gravid i asien.. Jag kan inte tänka på den! Jag drömmar att vara tillbaka i Singapore någon gång (ibland även saknar livet med köpa på gallerian i helger) men det är också skönt när man känns som 'settled' och bekväm här i sverige :D // Hana

 15. Anna 21 October, 2015 Reply

  Hej! Jag blev glad över ditt senaste inlägg, roligt att ni fått en tvåa! Dessutom roligt att återigen fått en uppdatering av livet i Singapore. Jag uppskattar din blogg för blandningen av vanligt småbarnsliv, resetips och fina yogabilder. Hittade till din blogg när vi var på väg att flytta till Singapore för något år sedan. Vi blev kvar i Sverige men din blogg hjälper mig att drömma mig bort till värmen ibland. Med vårt första barn bodde vi en period i KL och jag känner igen mig i dina reflektioner över expat-livet. När jag förra sommaren följde med min man på jobbresa till Singapore använde jag dina tips flitigt för att göra roliga utflykter med barnen. Stort tack för det! Förstår verkligen att det är svårt att hitta tid för bloggande också, men orkar du fortsätta har du en flitig besökare här ;) Lycka till med tvåbarnslivet!!

 16. Anna 28 October, 2015 Reply

  Hej! Jag har ganska så nyligen hittat till din blogg då arbete samt boende i Singapore lockar! Din blogg är inspirerande på så sätt att du/ni kombinerar arbetsliv med barn, man får lite tips om hur man träffar nya vänner, att ha en maid, hur det är att ha övrig familj kvar i Sverige, man känner igen sig på vissa ställen som man själv varit på i Singapore för att nämna några saker… Många fina bilder dessutom. Så om jag får välja så fortsätt att blogga om din spännande vardag :) All lycka önskas i framtiden med den nya familjemedlemmen!

 17. Emelie 29 October, 2015 Reply

  Hej Sara!! Jag har länge läst din blogg och älskar blandningen, tycker det är härligt med en personlig blogg och känner inte alls behovet av ett tydligt syfte eller nisch, tycker den är ljuvlig som den är helt enkelt. :) Som en personlig avlastningsplats för tips och tankar.. Underbart! Och att den är så "down to earth" <3 Allt gott! /Emelie

 18. Malin 1 November, 2015 Reply

  Hej Sara! Det var längesen jag tittade in! Så kul att se att ni har fått en pojke! Stort grattis!! Kram

 19. helena ma 3 November, 2015 Reply

  STORT GRATTIS! So glad for dig!! KRAM

 20. Sara 17 December, 2015 Reply

  Hej Sara. Har läst din blogg sedan länge, gillar den mycket:) Nu är det så att vi ska åka till Singapore i mitten av januari. Har du lust att maila mig (har några frågor som jag hoppas du kan hjälpa mig att besvara:)). Det berör lite det du skrivit om tips för turister i ett tidigare inlägg :). Hälsningar Sara

 21. Martin 25 December, 2015 Reply

  Kollar här några gånger i veckan. Det som var (är?) så bra med din blogg, och har så varit ända sedan Shanghai-tiden, är att du har en perfekt balans av bilder och text. Varje inlägg är som att läsa en välavvägd reseskildring, där innehållet är privat nog för är inte kännas som en annons, men samtidigt så allmän att jag kan tänka mig in i situationen själv. Hoppas bloggen vaknar till liv igen, det vore en bra julklapp.

 22. Malin 27 December, 2015 Reply

  Hej! Hittade din blogg idag och fastnade... :) Jag har varit 2 gånger i Singapore som turist och båda gångerna var jag lika nöjd. Har länge funderat på ett liv utomlands då jag känner att mitt hemland har gett mig 32 bra år men nu vill jag uppleva något annat. Trots att jag är född i norrland och borde gilla snö och kyla har det aldrig varit något för mig. Det känns helt enkelt som att jag är på fel plats och åren bara går och går... Hur gör man? Ska man söka jobb från Sverige eller söker man på plats? Tack på förhand! Lycka till med allt i Singapore och grattis till er son! Ta hand om dig och din familj!

 23. =) 10 January, 2016 Reply

  Har hängt med på bloggen sedan jag förberedde mig inför att flytta till Shanghai för några år sedan och har hängt kvar sedan dess. Vore kul om du kom igång med bloggandet igen, det behöver inte vara för ofta med tanke på att du har två barn att ta hand om. Men vore spännande att få följa med - kanske någon gång i veckan! =)

 24. Tove Lindgren 18 January, 2016 Reply

  Hejsan, Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen. Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information. (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss). Åldersgräns 16 år. Mvh, Tove