BLOG

Hej vecka 30!

Just denna sidan tror jag inte man hittar i svenska “vänta-barn böcker”, eller vad säger ni som vet? Det är bara att börja plugga glosor. PS, boken är kursmaterial till föräldrarkursen som Family United tillhandahåller, gå den om du väntar barn i Shnaghai.

 

Idag får ni ett trött hej från Shanghai. Jag ligger hemma med en förkylning och känner mig allmänt kraftlös. Soffan, TVn och min te-kopp är mina bästa vänner idag.

Gårdagens läkarbesök gick dock som smort och även om jag är lite krasslig idag mår vår lilla docka prima. Hjärtljuden lyssnades på, livmodern mättes och den något ovana mamman-to-be fick lugnande svar på alla tramsiga frågor (kan du dubbelkolla att bebisen inte har harmynta, kan  bebisen sparka för mycket, kan man äta för många clementiner…). Extra skönt med gårdagens läkarbesök var att jag kickade ass vad gällande de där mamma-kilona. Sist fick jag ju en liten knäpp på nästan för att jag gått upp för mycket men denna gången fick jag beröm istället. 1 kg upp den senaste månaden vilket betyder 7 kg upp totalt. Det har helt enkelt lönat sig att stenhårt utesluta alla onyttigheter på vardagarna och försöka få till 4 träningspass i veckan. Så de 10 veckorna vi har kvar kommer jag att fortsätta i samma spår. Hade varit så skönt om jag hade klarat att hålla mig runt 10 plus-kilo innan detta är över. Så har man mindre att jobba bort sedan :-).

Föräldrarkursen gick bra den med. Vi fick lära oss att mannen borde fixa frukost på sängen till sin gravida fru, massera henne varje kväll och att nyfödda räknas som stora om de väger över 4 kg när de föds (förutom för skandinavier som fått äran att pusha ut de största barnen på denna jord).

Nu ska jag återgå till nässprayet och filten!

Kram
Sara 

Comments

 1. Linn 15 November, 2012 Reply

  Hur är det, KAN man äta för många clementiner? ;-) Undrar också om ni kommer att ha ett glosförhör. Kanske blir ni inte insläppta på BB förrän du klarat minst 90 % av orden. Och vilken tur vi skandinavier har, som får såna jättebebisar :-/

 2. frida 15 November, 2012 Reply

  hej sara! krya på dig! det är så spännande att få följa dig på avstånd! tänker på dig <3

 3. Anna 16 November, 2012 Reply

  7 kg är bra jobbat! En annan hade redan lagt på sig 5-6 kg vid inskrivningen:( Jag hade nog fått mycket bakläxa i Shanghai:) Skönt att allt såg bra ut med magen!

 4. Anna Vikström 16 November, 2012 Reply

  Krya på dig vännen och oroa dig inte för kilorna!!! Här gick man upp 18kg och nu har jag gått ner 20kg! Ammar man så försvinner kilorna av sig själv utan att man behöver lufta upp ett finger! I Sverige hade du aldrig blivit tillsagt om att du gått upp för mycket, när vågen visar +7kg i v.30! Själv la jag på +10,5kg i den veckan o fick höra att det va helt ok o tjejer som inte har några extra kilo i början får räkna med att gå upp 12-15kg ;-)