BLOG

Hejdå mamma!

DSC_3073Idag är en stor dag hos familjen W, för idag började Alma på dagis.

DSC_3075Det gick nästan löljligt bra! Jag var bara med en timme på hela dagen och när jag väl kom för att hämta ville hon inte gå.

 

Så har familjen W tagit ett stort kliv framåt och Alma har börjat på dagis. Hon fyller 2 år om några veckor så det har varit en betydligt senare start än om vi bott hemma i Sverige, helt enkelt för att dagis kostar en hel del här i Singapore… Nu har hon dock äntligen börjat och jag tror minsann att hela familjen var mer än redo för dagisstarten. Och efter en dag är vi så nöjda så! Alma hade så roligt att jag kunde gå redan efter en timme, och när jag väl kom för att hämta ville hon inte gå. Och hon frågade inte efter mamma en enda gång. Så ja, ungen var redo :-).

Alma kommer till en början att gå halvdagar (8 -12.20) på dagis, 5 dagar i veckan. Och för det betalar vi ca 7 000 kr i månaden. Japp, du läste rätt. 7 000 kr. All den där skatten vi svenskar betalar går visst till något ändå :-). Här i Singapore är alla dagis privata och man betalar vad det kostar helt enkelt. Men så kan man välja dagis helt själv och behöver inte oroa sig för stora grupper och få pedagoger. I Almas grupp går det 6 barn, och till det är de 3 lärare. Helt otroligt bra alltså! Alma var eld och lågor och pratade om sina fröknar och kompisar hela vägen hem.

Så, stor dag här i Singapore alltså!

KRAM Sara

We had a bid day in Singapore with Alma starting pre-school. So far so good, Alma loved it and I didn’t even have to be there. In Singapore schooling is really good. Almas class has 6 kids and 3 teachers. Amaizing! On the other hand, you have to pay for it… Half days, 5 time a week costs about 1300 SGD.

 

Comments

  1. Malin wh 12 January, 2015 Reply

    Å härligt att höra att det gick så bra! Tänk att få jobba så, och vilket himmelrike för barnen. Det skulle vi ta efter i Sverige! Kram

  2. Anna Vikström 12 January, 2015 Reply

    Va roligt att hon tyckte om att vara på dagis!!! Det är betydligt roliga både för barn o föräldrar när barnet inte gråter vid lämning! :-) Själva har vi problem med hämtning ibland, då hon kan börja gråta o skrika "jag vill inte heeeeeem! Vill stanna på dagis!!!". Känns pinsamt ibland ;-)

  3. Nina 22 January, 2015 Reply

    Men oj så söt liten Alma <3 otroligt vad dyrt det är.. Knappt 1200kr per månad betalar vi för ca 50 Tim/vecka.. Kram på er.