BLOG

Ho Chi Minh Travel Guide

DSC_0957

Jomen jag var ju i Ho Chi Minh under helgen som gick. En stad som var mycket bättre än vad jag mindes den. Det är ju attans svårt att beskriva en resa med ord så här kommer en bildbomb. Oxå hittar ni några snabba Saigon-tips på slutet. För att summera det hela kort, kan rekommenderas som tjej-weekend!

 

DSC_0948DSC_0944

Det gick att shoppa helt ok i Ho Chi Minh. Vi besökte några klassiska Asien-marknader och ett helg gäng skålar fick följa med hem till oss. Vi har som mål att köpa ngt till vårt hem från varje plats vi besöker, CHECK på den!

 

DSC_0974DSC_0972

DSC_0965DSC_0951Sightseeing in Saigon

 

 

DSC_1004

Så hittade vi ett kolonialt fik som var så där härligt Asien coolt att jag direkt fick lite Shanghaivibbar. De mixade skysst mat, cool inrednin och en designbutik i en salig röra och vi satt kvar så länge att vi upptäckte att de bara spelade en låt i högtalarna. På repeat.

 

DSC_0994DSC_0986DSC_0985DSC_0989
DSC_0990DSC_0991

  Mmm, mycket god mat blev det i Saigon, bästa tipsen hittar du nedan!

 

DSC_1011

Ja och självklart hann jag med lite spa. När resten av gänget var på krigsmuseum (det har jag redan sett, rekommenderas starkt) så stack jag på spa. Mani, pedi och helkroppsmassage hann jag med. Ljuvligt!

 

cats2

catsDSC_2078Självklart var vi även ute och wine-a och dine-a lite. Lite Shanghai-style kändes det som med flådiga restuaranger och häftiga utsikter till en rimlig peng. Självklart slog inte Ho Chi Minh nattliv Shanghais (börjar undra om det ens är möjligt) men wow-känsla fick jag när jag stod med ett glas bubbel på en roof-top bar och beundrade Saigon från ovan. 

 

Ho Chi Minh Travel Guide – the quick verision

 • Hitta Sovernier på Benh Tanh Market
 • Sov gott på Hotel Nikko (sviten rekommenderas :-))
 • Ät lunch i kolonial stil på Lusine
 • Svettas lite extra på en yogaklass på Sculpt and shape
 • Ät en riktigt god köttbit på 27Grill. Vid stekbordet står två blonda danskar.
 • Skäm bort dig själv på Spa Tropical. Jag tog mani, pedi och massage.
 • Lär dig om landets grymma historia på War Museum

 

KRAM Sara

Comments

 1. Edit Feleki 19 November, 2013 Reply

  Hej Sara! Ljuvliga bilder! Ska själv till Vietnam den 15 december och vi kommer att tillbringa våra första dagar i Saigon. Har du fler tips du kan dela med dig av? Vilken rooftop var ni på som du skriver om? Massa kramar till dig och lilla familjen!

  • lifeinsingapore 19 November, 2013 Reply

   Hej! Så kul att du ska ut och resa!!! Roof top baren satt ihop med restaurangen 27grill. Rekommenderar båda starkt. Kram!

 2. Malin 20 November, 2013 Reply

  Så härliga bilder! Ser ut som att ni haft kul;)

 3. Pingback: Funderingar | lifeinsingapore

  […] den lilla bänken som agerar köksförlängning ut i vardagsrummet står en fruktskål från Ho Chi Minh. Jag var ju där med tjejerna i höstas. Det blev inte mycket shoppat för min del, förutom några […]

  Reply