BLOG

How much?

DSC_0303

I always loved kale! Traditionally we have it for Christmas, and in my family its the highlight of the Christmas season :-).

DSC_0304

However, its not until now I realized that I can put the kale in the over together with just a little bit oil and salt. And voila, I have the tasting chips ever! A bunch of kale costs around 7 SGD.

 

I saw a post on a facebook-group that I am a part of (Singapore expat Wives) regarding how much money you spend on food each month. This is a question I often get by people considering moving to Singapore. How expensive is it? Well, its expensive… Food for example, are more expensive than in Sweden (and in China :-)). Wine is… even worse. From the facebook-group I learned that expat families in Singapore spend between 1000 and 4000 SGD on food each month, excluding wine. And that comes from nearly 100 replies (this group has a geeky name but the response is amazing). Average seems to be around 2000 SGD.

We (a family of 3 and a er) spend around 1000 SGD on food monthly, including diapers etc. But excluding wine and dining out. I thought that we where spending to much but after reading the facebook-pose I realized that we are not.

 

swedish_flag_503baeb6ddf2b308090005f0

Jag såg ett inlägg på facebook om hur mycket pengar expat-familjer lägger på mat varje månad här i Singapore (jag är med i en grym facebook-grupp Singapore Expat Wives). Det är en fråga jag ofta får av människor som funderar på att flytta hit. Hur mycket kostar det att bo i Singapore? Well, det är dyrt. Mat tex kostar mer än i Sverige, vinet ska vi inte tala om… Från facebook-gruppen lärde jag mig att expat-familjer i Singapore lägger mellan 5000 kr och 20 000 kr (!!!) på mat varje månad. Och det kommer från ca 100 svar på facebook (gruppen har ett töntigt namn men responsen är otrolig). Vanligast är att lägga ungefär 10 000 kr och då ingår inte vinet.

Vi (3 vuxna och en 1,5 åring) lägger ungefär 5000 kr på mat varje månad, inklusive blöjor etc. Men då ingår inte vin eller restaurangbesök. Jag tyckte att det var mycket men efter att ha kollat på facebook inser jag att så inte är fallet.

 

KRAM Sara

Comments

  • lifeinsingapore 29 May, 2014 Reply

   Det får man :-). Han arbetar för Ikano, vilka driver IKEA i sydortasien

 1. Johanna 29 May, 2014 Reply

  alltid svårt veta vad det kostar, jag har inte heller koll fast jag bott i samma stad i Sverige i fem år nu. Kanske annat som är billigare? Eller är lönerna ungefär desamma? Intressantast är ju vad man har kvar att leva för och vad man får för pengarna, klyschigt men huvudsaken man trivs :) kul läsa om er annorlunda vardag är det iallafall!

 2. Freedomtravel 29 May, 2014 Reply

  Är det grönkål? Visste inte vad det heter på engelska... Mamma brukar servera det på julen. Hon kommer från Halmstad. Jag har fått för mig att det är en tradition därifrån? Inte så vanligt annars...

  • lifeinsingapore 31 May, 2014 Reply

   Visst är det grönkål! ja, jag tror att det är halländs, men strt i min familj även om vi är från skåne

 3. Fröken L 29 May, 2014 Reply

  Oj, det låter väldigt mycket att lägga mellan tiotusen och tjugotusen per månad. Vi sätter in femtusen på vårt Coop-konto varje månad och då köper vi mat och hygienartiklar för det. Det är dock inte alltid dessa femtusen går åt. Kram Linda

 4. Hanna 2 June, 2014 Reply

  Hm.... Kollade härommånaden vad vi gjort av med på mat och vin sen vi flyttade hem. Runt 10000 per månad. Liiiite mer än vad som känns ok kan man lugnt säga! Då ingår blöjor och mat till Lily, men det är i runda slängar en tusing i månaden. Resten då. Har tänkt lite mer på vad jag köpt nu i maj så nu får vi se hur det sett ut den a månaden :)

  • lifeinsingapore 4 June, 2014 Reply

   Holly macarony! Men det stämmer med vad vi gör av med när vi är hemma i sverige... kanske är det vi utlandssvenskar som handlar med hjärtat istället för plånboken då det är så himla mkt man sakant!