BLOG

In Chinatown

DSC_4386 Det kinesiska nyåret närmar sig med stormsteg och här i Singapore pimpas Chinatown varje år. Året som kommer är getens år så det fanns en hel del getter att finna :-). Och massa vackra lampor, och massa folk!

 

DSC_4390DSC_4391Men first thing first. Vi började med mat, koreansk grillning. Vi var ett gäng tjejer som möttes upp och käkade tillsammans. När man grillar på koreanst maner plockar man först på sig en massa (råa) godsaker.

DSC_4388DSC_4389

Sedan stoppar man grönsakerna i en gryta med kokande buljong och köttet på grillen, som står placerade i mitten av matbordet. Riktigt gott och roligt sätt att äta. Rekommenderas! Vi gick till Manbok Korean BBQ i Chinatown.

DSC_4400

Väl mätta strosade vi runt i Chinatown, tillsammans med halva Singapore. Och jag kunde konstatera att jag känner mig lite hemma i kinesiska folkmyller.

DSC_4419

Det var nästan som i Kina (bara liiite ordentligare, renare och lite mindre folk). Till och med godisburkarna var i äkta China-style. Mina kollegor i Kina kom alltid med precis sådana här burkar fyllda med “läckerbitar”. Tro mig, de kan innehålla precis vad som helst ;-).

DSC_4420

Allt piff man behöver inför det kinesiska nyåret. Jag köpte inget men funderar på om vi inte ska ha lite kina-piff hemma ändå. Alma är ju ändå född i Kina.

DSC_4407

En av Chinatowns många försäljare.

DSC_4413

Lyfter man blicken i Chinatown i Singapore ser man de klassiska Singapore-husen.

 

Snart gör det kinesiska nyåret intåg. Singapore är ju inte kinesiskt i den bemärkelsen men de flesta Singaporeaner kommer ursprungligen från Kina så det kinesiska nyåret är stort här. Staden pimpas och piffas, speciellt i Chinatown vilket är väl värt ett besök om du är här i veckorna.

När vi bodde i Shanghai flydde vi alltid fältet under det kinesiska nyåret. Kineserna ÄLSKAR fyrverkerier och du kan ju tänka dig kaoset när 25 miljoner Shanghaiers ska smälla fyrverkerier samtidigt utan några som helst regler att följa… Det var bara att fly. Här i Singapore sker firandet under mycket ordentligare omständigheter (här får inte privatpersoner smälla smällare alls) så jag ser inte samma behov att fly fältet. Trots det ska vi iväg på en mini-semester ändå, man får ju passa på när M har några dagar ledigt från jobbet. Så nästa vecka när kineserna firar för fullt kommer familjen W att dra till ön Rawa i Malaysia. Sweet!

 

KRAM Sara 

Comments

  1. Emma 13 February, 2015 Reply

    Oj va roligt att ni ska till Rawa! Våra bästa vänner här nere ska också dit samma helg! Jag kommer vara hemma och ta hand om alla hundarna :D

  2. Fröken L 14 February, 2015 Reply

    Härligt med en mini-resa! Hoppas ni får det mysigt! Kram Linda