BLOG

Jobbar på baken

image

Jag körde hårt på gymmet igår, känns i hela kroppen idag. Tränade i nya brallor från Björn Borg, I like!

Så har familjen åkt vidare till Beijing och M och jag sitter i en extremt tom lägenhet, som alltid när folk åker. Lägenheten på Yongkang Lu är aldrig tommare än när folk åker. Tursamt nog träffar jag klanen igen om bara någon vecka. På fredag åker nämligen jag till Sverige!!!

Något av det första M och jag gjorde när familjen åkt igår var att besöka gymmet. För mig blev det 30 min powerwalk i uppförsbacke följt av ett styrkepass a la Olga ( pt som skrivit boken träning för nyblivna mammor). Jag måste säga att när jag först bläddrade i boken tyckte jag att första veckornas träningsprogram såg löjligt enkla ut. Well, nu sitter jag här med världens träningsvärk och med insikten om att en graviditet tär på kroppen. Jag klarar inte helt av alla “enkla” övningar än. Igår var största utmaningen armhävningar med benen på en fitnessboll, ujujuj va jobbigt! Men det är bara att kämpa på, än är jag inte tillbaka till kroppen innan Alma. Btw, hur lång tid tog det för er andra mammor att hitta tillbaka till formen efter bebis?!

Kram Sara

Comments

 1. Katarina 6 April, 2013 Reply

  Först vill jag säga tack för en fin blogg! Brukar kika in här ibland då jag själv tidigare bott i Shanghai men jag har aldrig lämnat en kommentar. Jag tycker inte du ska känna någon hets med att återfå samma kropp o vikt som innan du fick barn. Jag får en känsla av att nyblivna mammor nu för tiden känner en otrolig press att gå ner i vikt på väldigt kort tid och det tror jag är rent utav hälsofarligt. Själv fick jag mitt första barn 1987 och då var parollen att man fick räkna med ett år innan man var sitt vanliga jag igen. Men allt sånt där ändras, det vet jag, men som sagt, ta det bara lugnt. Du ser så fin ut redan nu tycker jag! T en dag i taget och njut av din bebis, amma och ta promenader, det räcker länge än!!

  • lifeinshanghai 8 April, 2013 Reply

   Tack för din gulliga kommentar :-) jag känner själv en stark längtan efter min vanliga kropp, det har jag gjort sedan jag blev gravid. Tyckte aldrig om den förändringen och nu snart ett år efter jag blev gravid är jag grymt otålig. Men jag vet att det är klokast att skynda långsamt och det blir inga extrema åtgärder så länge jag ammar :-)

 2. Anna 6 April, 2013 Reply

  Bra kämpat! Efter åtta månader känner jag att jag börjar få tillbaka styrkan i kroppen, men tyvärr har jag några envisa kilon runt magen som inte vill ge med sig. Nu när våren är i antåg siktad jag därför på joggingturer så kanske de försvinner. Men puh så mycket mer jag fått kämpa efter mitt andra barn!

  • lifeinshanghai 8 April, 2013 Reply

   Jogging i vårsol låter superhärlig! Vi får tagga varandra med de där magkilona...

 3. Anna Vikström 7 April, 2013 Reply

  Efter 4 månader va alla kilona borta o magen såg ut som förr. Men jag skulle behöva lite större muskler på armar o rumpan för jag tappade alla mina muskler under graviditeten (kunde inte träna alls då). Hoppas att komma i bättre form till sommaren ;-) Kör hårt nu - snart kommer du få din kropp tillbaka :-)

  • lifeinshanghai 8 April, 2013 Reply

   Det var snabbt jobbat, hoppas det går llika snabbt för mig :-)