BLOG

KL och bilbarnstolar

DSC_0294Det är en cool stad jag bor i, tropiska växter blandas med hissnande skyskrapor!

 

DSC_0293

Älskar dessa lila vattenblommor, någon som vet vad de heter?

 

I helgen bokade vi biljetter till Kuala Lumpor, eller KL som staden också kallas. Vi drar på lördag och stannar en långhelg, yeah! Det är Malaysias huvudstad och den ligger en kort flygresa härifrån (eller en lite längre bussresa om man vill ta bussen). Vi har ett par goda vänner som flyttade till KL i höstas och nu äntligen har vi tagit oss i kragen och ska hälsa på dem. Ska bli kul att se staden, men framför allt ska det bli kul att träffa våra vänner.

Nu sitter jag och funderar över vagn och barnbilstol. Vilken vagn ska med, den lilla paraplyvagnen eller den “stora” Brion? På Brion kan man nämligen klicka på barnbilstolen så att man slipper kånka runt på den. Å andra sidan får Alma sitta i bilstolen hela dagen och vagnen är så mycket skönare för henne. Dessutom är det så mycket smidigare att resa med vår lilla vagn. Dilemman :-).

Något som vi är strikta med är dock, att åker vi taxi ska Alma sitta i barnbilstol. Det låter som en självklarhet för er i Sverige, men så är inte verkligheten i Asien. Vi har ju ingen egen bil och får alltså alltid kånka runt på bilstolen, överallt. Därför använder vi fortfarande “babyskyddet” som går att klicka fast på vagnen när vi åker taxi här i Singapore. Den funkar upp till 13 kg så den kommer att hänga med några månader till. Sedan vet jag inte riktigt vad vi ska göra… Antagligen släpa runt på en stol bilstol som några av våra vänner med äldre barn gör. Många här struntar i bilstol och har barnet i bärsele på magen istället. Man spänner alltså fast sig själv med bälte också sitter barnet fast i bärselen. Det är ju bättre än att inte spänna fast barnen alls. Hade jag bott i Sverige hade jag nog blivit lite chockad av att höra att man inte har bilstol till sina barn, men här är verkligenheten som sagt annurlunda och var och en gör vad som passar dem. Just för oss känns bilbarnstol viktigt och än så länge har Alma alltid åkt bil i stol. Hoppas att vi lyckas med det även i fortsättningen!

 

KRAM Sara

Comments

  1. Eva 1 April, 2014 Reply

    Hej Sara, ja detta är inte ett helt lätt ämne. Tyvärr har jag blivit lite slapp av Asienmentaliteten och är inte dödsnoga med bilstol när vi åker taxi med H (har i och för sig bara hänt en gång på 6 mån.) Ta med lilla vagnen om Alma sitter bättre i den så får föräldrarna slita. Det tycker iallafall jag. Kram och välkomna!

  2. Sandra 1 April, 2014 Reply

    Jag förstår att det är jobbigt med bilstolsbekymren, här i Norden är vi ju verkligen i framkant med det. Däremot inte helt självklart när man åker i taxi i Sverige har jag fått erfara? När vi reste till Hbg då Aston var 11 månader beställde vi taxi med bilstol någon vecka i förväg till och från flygplatsen. De frågade hur gammal han är och vi frågade också efter en bakåtvänd stol, inga problem sa dem. När vi hoppar in i taxin så finns bara en framåtvänd bältesstol, där man använder det vanliga bilbältet på barnet, vilket han är alldeles för liten för och han gled typ ur stolen under färd... På hemvägen hade de satt in en vanlig bilkudde, men då hittade vi ett babyskydd (med trasiga delar) i bakluckan som vi tog istället. Inget av dem kändes dock helt säkert... Jag trodde mer om de svenska taxibolagen vad gäller att även barnen ska färdas säkert, men i framtiden tar jag nog med egen bilstol vid taxiresor om vi inte kan säkerställa att vi får en stol för hans storlek/ålder :)

  3. cecilia 2 April, 2014 Reply

    Inte ens i England är de så noga med bilbarnstol.. Galet... Jag har spenderat en vecka i KL och var där över nyår!! Nyårsafton under twintower var grymt imponerande :) fast själva KL var jag inte så galet förtjust i annars.. Men har vänner som älskar det Alla gillar ju olika :) ha en super resa dit :)