BLOG

Sushi-cravings

DSC_3000

Jag är så sugen på sushi!!! I Sverige kan man ju äta det fast man är gravid men här i Singapore vågar jag faktiskt inte riktigt det. Jag råkade i få i mig några bitar av misstag för ett tag sedan, jag glömde helt ärligt bort att det inte är helt safe här i Singapore.

DSC_3002 DSC_3003 DSC_3006

Just dessa bilder kommer från tiden innan jag var preggo, då en kär vän till mig bjöd hem ett gäng tjejer på sushi.

 

Att vara gravid utomlands är väldigt likt att vara gravid hemma :-). Magen växer, ungen sparkar och brösten når oanade proportioner (inte helt nöjd med den biten). Men något man faktiskt ska tänka lite extra på är vad man äter. Det är faktiskt lite olika “regler” länder emellan så för att göra det enkelt för mig följer jag livsmedelsverkets rekommendationer för gravida. MEN man måste tänka på att man är utomlands, det vill säga man måste vara lite mer försiktig än i Sverige. Maten är inte lika säker här, helt enkelt för att regler kring mat är annorlunda. I Singapore importeras all mat så allt fraktas ju hit så man har ingen aning hur länge en produkt varit på resande fot. Och länderna maten kommer ifrån har alla sina egna regler kring hygien etc.

Så, förutom allt som livsmedelsverket skriver så äter jag så här:

 • Inga råa ägg. Enligt rekommendationer för gravida i Singapore och för de som reser enligt livsmedelsverket
 • Inga kött-pålägg oavsett förpackningsdatum. Tycker inte heller att de finns så mkt gott här i Singapore så det är ingen uppoffring.
 • Ingen sushi.
 • Inget rött kött. Enligt livsmedelsverket får man numera äta rött nötkött (minus köttfärs). Kolla deras rekommendationer noga om du inte tror mig :-). Så var det inte när jag var preggo med Alma så bonus för alla er som är gravida hemma i Sverige! Här i Singapore gör jag det bara om jag är på en super duper fin och svindyr restaurang som bara använder sig av det bästa köttet (hänt 1 gång och då åt jag en biff medium/well).

Så, det var nog det. Min läkare har godkänt min lilla lista. Dock säger han att det är ok att dricka ett halvt glas vin 1-2 ggr i veckan. Men att man inte ska dricka kaffe alls. Önskar att jag var lite mindre svensk och vågade följde honom på den biten. Tyvärr gör jag istället tvärt om, helt enligt livsmedelsverkets rekommendationer. Tyvärr säger jag, för jag har nämligen fått en gravid-craving som heter duga, på vin. Sjukt osmart av min gravida kropp om du frågar mig!

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Anna 4 May, 2015 Reply

  Kan vego-sushi kanske bota lite av dina cravings? (Antar det är fisken du inte vågar dig på)

 2. FREEDOMtravel 4 May, 2015 Reply

  Mamma-sushi i Sverige brukar ju bara innehålla vissa bitar, typ de med avokado, ägg, tofu (?), räkor (?) (inte exakt koll, men de utan rå fisk typ). Finns det inte liknande att köpa i Singapore?

 3. Anna Vikström 4 May, 2015 Reply

  Skulle skriva precis som 2 ovanstående - vego-sushi o sushi med olika röror (typ krabröra eller nåt liknande). Själv hade jag inte kunna äta sushi sen januari - magen bara vänder upp o ner :-(. Men känner igen mig i suger efter vinet!!!!! Som tur så finns det ett par sorter alkoholfria bubbel här på systemet som smakar helt ok när de är ordentligt nedkylda ;-). Kanske nåt M ska ta mig sig från Sverige nu när han ska hit i maj? :-)

  • lifeinsingapore 5 May, 2015 Reply

   Ja. Vegsushi kan jag ju prova :-) Och jag kan testa aloholfritt. vem vet, det kanske funkar. jag var inte alls sugen på vin när jag var preggo med Alma. Inte på detta sättet i alla fall. Blivande party-prins i magen kanske?! ;-)