BLOG

Latte-mamma

Jag börjar förstå varför begreppet latte-mamma existerar. Man är ju lite tröttare än vanligt om man säger så och kaffe blir helt plötsligt en nödvändghet. I natt har Alma varit så orolig och vi har knappt sovit en blund. Hon skriker inte med bökar runt och gör alla möjliga typer av ljud som inte går att sova till. Kaffe, my new BFF!

 

Idag kör jag min nespresso-latte i favvomuggen från Filippa K. Jag tycker att det är såååå läcker att den faktiskt lyckas pigga upp mig ytterligare.

 

Ujujuj då kan vi bocka av första natten utan sömn. Fram till klockan ett fick vi sova men efter det har det varit ett farligt liv på vår lilla docka. Hon skriker inte (so far har hon aldrig skrikigt på natten. Peppar peppar ta i trä), men hon är väldigt orolig. Viftar med armar och ben, bökar runt och gör alla tänkbara ljud möjliga. Mest “morrar” hon. Världens roligaste ljud, förutom då klockan 3 på natten. Så idag är vi lite slitna. Skönt då är att Micke tagit ledigt idag och att vi inte har mycket mer på agendan än att ta en prommis, ta med svärfar på lite shopping och sedan äta svärfars mat. En lite powernap hade varit trevligt att lägga till på den listan. Det var allt från Shanghai denna morgon, önskar dig en riktigt fin start på veckan!

Kram Sara

 

Comments

 1. Anna Vikström 11 March, 2013 Reply

  Jobbig med en sömnlös natt! Hoppas att hon är lugnare på dan så ni kan vila lite! Kram på er!

  • sara 13 March, 2013 Reply

   Tack Anna, det gick lite bättre på dagen tack och lov!

 2. Monica-Gravid med nr 1 11 March, 2013 Reply

  Ni har nog ändå haft tur om detta är eran första sömnlösa natt :) Var nog en engångsföreteelse. Hoppas hon sover mycket idag istället då så ni kan vila :) Kramar!

  • sara 13 March, 2013 Reply

   Ja du har rätt, vi har tur på nätterna. I natt sov hon som en prinsessa igen :-)

 3. lisa 11 March, 2013 Reply

  Tur det finns koffein, just nu känns det som jag aldrig sover :( jag är så trött! KRAM

  • sara 13 March, 2013 Reply

   Ujuju, stackare! Som sagt, tur att det finns smink och kaffe!

 4. Sandra 11 March, 2013 Reply

  Så jobbigt att inte få sova! Vi har faktiskt haft en enorm tur och har aldrig haft en sömnlös natt sedan Aston föddes. Någon gång har han tyckt att det är dags att stiga upp klockan tre på natten, men då har han somnat om igen inom en timme. Trots det har jag ändå börjat känna av den där tröttheten eftersom sömnen blir avbruten av nattmål och stoppa in nappen någon gång. De första månaderna var det inga problem med alla hormoner och endorfiner i kroppen men nu måste det ha börjat klinga av... haha

  • lifeinshanghai 13 March, 2013 Reply

   Ja, sömnen blir lidande det är en sak som är säker. alma hade en jättebra natt i natt men som du säger man vaknar ju flera gånger ändå. matar, stoppar in nappen och buffar lite... :-)

 5. Malin W 11 March, 2013 Reply

  Fina foton. Hoppas ni sover gott inatt alla tre. Kram

 6. Malin 12 March, 2013 Reply

  Hihi tur att det finns kaffe!! Himla fin mugg dricker du ur också!! Kram

 7. Nina 12 March, 2013 Reply

  Det är exakt samma här, fast vi sover som stockar ändå jag och maken ;-) Älskar också de lattemuggarna!

  • lifeinshanghai 13 March, 2013 Reply

   Haha, skönt att ni lyckas sova igenom det. det gör inte jag :-)