BLOG

Lets go!

Här har vi hunnit med ett träningspass fast klockan knappt slått 9. Inte alls fy skam för mig som egentligen inte alls gillar att träna på morgonen. Dessutom har jag klarat Olgas “test” för att få gå vidare till nästa nivå. Det vill säga, jag har klarat plankan på tårna 3*1 minut med 30 sek vila mellan. Feeling strong!

 

Hej där ute! Hoppas att ni sovit gott, speciellt alla ni mammor som tittar in här. Det här med småbarn och sömn är ett ständigt samtalsämne. Själva är M och jag tacksamma för att vi fått en bebis som är bra på att sova. Vi lägger henne klockan 7 varje kväll (efter massage, pyamas och godnatt-sång, de gillar ju rutiner de små). Sedan sover hon gott fram till 2-3 på natten då hon vaknar för lite mat. Sedan sover hon igen till 6-7 på morgonen. Ibland vaknar hon vid 10 tiden på kvällen och gör hon det händer det att hon sover hela vägen fram till kl 6. Men de gångerna kan jag räkna på 3 fingrar :-). Tyvärr knorrar hon rätt så mycket från klockan 5 så ostört får jag inte sova men enligt Almas läkare är det få förunnat med en 3 månaders bebis som sover 8 timmar i sträck. Way to go Alma! M och jag har fördelat nattpassen som så att jag tar nätterna. Sedan går M upp med Alma när hon vaknar och låter mig sova ca 1 timme till. Det funkar bra för oss. M jobbar ju på dagarna och behöver lite mer sömn. Jag å andra sidan är en sjusovare och uppskattar verkligen några extra minuters morgonsömn.

Hur ser det ut hemma hos er andra med små? Håller de er vakna på natten eller får ni sova? Hur har ni fördelat arbetsbördan? För oss är det som sagt helt ok och än så länge har sömnen fungerat över all förväntan.

 

Nu kickar vi igång denna torsdag tycker jag!
Sara 

Comments

 1. Melanie 2 May, 2013 Reply

  Vår stora tjej (2,5) har alltid sovit dåligt. Visst bättre i perioder men vaknat många gånger varje natt. Nu i denna åldern är det mkt mardrömmar, kissa, tappar täcket osv och hon har även en del nattskräck, så man får gå in till henne ett antal ggr/natt för att bädda om och trösta henne. Vår minsta (13 mån) har däremot från 8 veckors ålder, sovit hela nätter utan uppvak (slutade äta på natten vid 5 mån) och gör det ännu. 10-12 tim i sträck jämt. Båda lägger sig kl 19, saga för stora och välling för lilla i sängen, sen godnatt. Dom somnar själva båda två men sen är dom morgonpigga ist, så vi går upp 5-6 varje morgon. Vilket kan vara tufft om man haft en svår natt med stora tjejen. Vi har alltid gjort så att vi hjälps åt. Visst tar jag mer nätter eftersom han jobbar, men vi gör nog lika mycket ändå. Han tar på helgerna eller så tar vi varannan natt när det är som värst. Vi tycker att sömnbristen är det värsta med småbarnslivet. Och jag förstår att det är svårt att se/förstå det om man får en enkel bebis som sover väldigt bra, som första barn. Vi är så glada över att vår minsta sover så bra! Men vi är helt slutkörda efter denna eviga sömnbrist med upp till 7 uppvak/natt med stora tjejen, efter såhär många år. Heja dig med morgonträning och plankan! Ha en fortsatt bra dag!

  • lifeinshanghai 5 May, 2013 Reply

   Oj! Låter grymt tufft. Svårt att föreställa sig sömnbrist under så lång tid... Skönt ändå att ni är två som hjälps åt och att den lilla sover bra. Kram

 2. Lina 2 May, 2013 Reply

  Hej, vi gjorde nåt liknande med vår tjej. Jag tog matningarna på natten och pappan fick ta en på morgonen innan jobbet. Att få sova ett matningspass tyckte jag räddade psyket! Sen har vi också haft enorm tur. Emma har hittills sovit nätterna igenom från ca 4 mån ålder. Förutom lite då och då vid div sjukdomar. Ha en fortsatt skön dag!

  • lifeinshanghai 5 May, 2013 Reply

   Ja, man måste verkligen hjälpas åt. Jag är så glad att M är morgonpigg och gärna tar mornarna :-)

 3. Amanda 2 May, 2013 Reply

  Vår lille gosse har sovit bra sen start. Han har sovit hela nätter alltid men sover desto mindre på dagarna. Bara korta stunder. Tar dock hellre en vaken bebis på dagarna än natten hihi!:-)

  • lifeinshanghai 5 May, 2013 Reply

   Utan tvekan! Nattsömn är helt klart viktigast så var glad att din lilla sover på nätterna!

 4. lisa 3 May, 2013 Reply

  Vad härligt sara! Skönt när sömnen fungerar bra :) sömen är verkligen a och o! Du är så duktig med din träning! kram kram

  • lifeinshanghai 5 May, 2013 Reply

   Ska du säga :-) hjälp vad du tränar, är sååå impad vännen!

 5. Anna Vikström 3 May, 2013 Reply

  Låter precis som vi hade när E va i den åldern :-). Hon somnade oxå runt kl 7 o sov till 2-3 ammade o somnade om, sen vaknade hon igen runt 5-6 tiden för att amma o efter det sov hon till kl 8. Sen när hon blev större o åt en gång på natten o ville gå upp kl 7, fick J ta henne på morgonen så jag kunde sova lite extra :-). När jag slutade amma så tog J nätterna på helgerna o jag tog resten av vecka. Det funkade bra för oss så :-). Nu när vi jobbar båda turas vi om på nätterna (ibland drömmer hon mardrömmar o sover oroligt så man får stiga upp flera gånger o lugna henne).

  • lifeinshanghai 5 May, 2013 Reply

   Låter som en bra uppdelning. Det är ju så viktigt att man supportar varandra och hjälps åt! Får inte sova blir man ju knäpp till slut!

 6. Pauline 3 May, 2013 Reply

  Jag gillar att träna på morgonen, brukar passa på när min dotter sover middag. Min dotter är 9 månader snart och just nu sover hon inte alls så bra. Vaknar ofta och vill ha nappen eller drömmer så hon blir ledsen. Men hon sov jätte bra dom första månaderna i sitt liv (dock alltid ätit under natten). Jag som trodde att barn sov bättre ju äldre dom blir, stämmer inte in här hemma iaf =)

  • lifeinshanghai 5 May, 2013 Reply

   Ja, det varnade barnmorskan mig för. Bara för att de sover bra nu behöver det inte betyda att det håller i sig. Man får nog bara hålla tummarna och hoppas på det bästa :-)