BLOG

Lyx!

Mina nya fina naglar i ett fast grepp om morgonens kaffekopp. På tal om kaffekoppar så letade vi bokstavligen i flera år efter några vi gillade. Tillslut blev det ändå de populära Filippa K muggarna, och vi ångrar oss inte :-).

 

Åh jag måste bara berätta om min gårdag. Jag ämde nämligen mig för att pyssla om mig själv och fira den extra månadslönen man får i Kina. Japp, i Kina får man 13 månadslöner (minst, vissa får fler) och det är i januari, precis innan det kinesiska nyåret, som den extra lönen kommer. I Sverige brukar januari vara den knapraste månaden på året, här är det alltså tvärt om :-).

I alla fall, jag firade med att spendera 3 timmar på Dragonfly med manikyr, pedikyr och sedan en fotmassage. Åh vad jag njöt alltså, speciellt av fotmassagen. Här i Kina ger man inte fotmassage till gravida kvinnor, man tror nämligen att det kan sätta igång en förlossning. Men jag har fått ett papper av min barnmorska där det står “jag är fullgången och är redo att föda, snälla ge mig fotmassage”. Hade jag inte haft den lappen hade jag aldrig fått min massage. Och det är något visst med kinesisk fotmassage, jag älskar det och har saknat att få fötterna knådade. Du måste testa! Ja och om det sätter igång en förlossning? 12 timmar senare och det har inte hänt något än i alla fall :-).

 

Kram Sara

Comments

 1. Monica-Gravid med nr 1 26 January, 2013 Reply

  Åh, så skönt med fotmassage! Synd att det inte satte igång förlossningen :D Ha en fin lördag! Kram

 2. Malin 26 January, 2013 Reply

  Så fina dina naglar är!!! Älskar också dom muggarna:) Kram!

 3. Sandra 26 January, 2013 Reply

  Åh så härligt det låter! Och roligt att du behöver intyg för att få fotmassage, haha. Hoppas att förlossningen vill sätta igång snart, med eller utan massage ;)

 4. Nina 26 January, 2013 Reply

  Åh så värd du är detta :) hihi man kanske skulle ta och unna sig fotmassage om det fungerar dvs.. väntar till efter helgen och ser ifall er bebis tittat ut :) Här är det "bara" förvärkar fortfarande.. Kram.

 5. Jeanette 26 January, 2013 Reply

  Vilken lyx! :) Jag älskar också våra muggar från Filippa K, underbara! Det ordnar sig säkert, men lite orolig blir man.. Yes, runda kinder så där finns att ta av :)

 6. Carro 27 January, 2013 Reply

  Hej sara jag har läst din blogg ett tag nu. Kul att läsa om ngn som bor i kina. Väldigt spännande land. Har min lilla syster i kina. Hoppas att det går smidigt med förlossningen. Håller tummen för dig. Carrro

 7. Anna 27 January, 2013 Reply

  Vilken härlig lyx att unna sig:)