BLOG

Magstarkt i Singapore

DSC_4531Igår var jag nere i little india för att ta del av den hindusika festivalen Thaipusam. Även om det är en festival så vill jag passa på att varna den känsliga, den är inte att leka med. Män och kvinnor vandra 4,5km mellan två temepl i Singapore. Några bär på offergåvor, andra offrar sig själva genom att sticka spjut genom huden, gå på spikskor… Ja ni får se själva.

DSC_4412

DSC_4424

Här görs en av deltagarna redo för sin vandring. Jag hade ingen aning vad han skulle göra förrän jag såg honom längst vägen sedan. Men du ser väl att de fäst krokar i ryggen på honom?

DSC_4559

Här kom han, dragandes på ett stort monument (som tyvärr inte fastnade på bild).

DSC_4562DSC_4563

Hujjedamej!

DSC_4538DSC_4535DSC_4466

Som en hindu festival bör vara i mina ögon så sprakade det av färger, dofter och ljud. Det var mycket musik, trumslag och rökelser. Önskar jag hade kunnat visa er även det! Här görs några stickor i ordning, vid detta laget kan ni kanske gissa vad de ska användas till…
DSC_4378
DSC_4449
  DSC_4491
DSC_4495

Jo, de agerade hållare av strora ställningar som bars av tre killar. Spjuten gick rakt in i huden. Ni ser även spetten genom tungan, något som många hade. De pircades på plats 🙂

 

DSC_4546

Jag såg även en man som gick på spikskor.

DSC_4547 DSC_4548

Herre jissene vad han kämpade. Hela släkten gick före och spelade och sjöng och hejjade på så gott de kunde. Hade han inte sett så plågad ut hade jag kunnat tro att det var årets fest 🙂

 

Igår fick jag vara med om en riktigt häftig och lite obehaglig festival här i Singapore. Det är ju så himla spännande, det här med olika kulturer, religoner och ritualer. Jag känner mig väldigt tacksam för allt jag får lov att vara med om!

Denna festivalen var något utöver det vanliga med människor som gick på spikskor, drog tempel med hjälp av krokar i huden och som stack spjut in i kroppen. Helt galet! Thaipusam heter högtiden och man firar Lord Subramaniam, som syboliserar ungdom makt och som förstör ondska. Festivalen vara två dagar och man går en 4,5 km lång vandring mellan två tempel här i Singapore. Några bär mjölk på huvudet som offer, andra går på spikskor 🙂

KRAM Sara

Comments

  1. Anna 4 February, 2015 Reply

    Varför gör de detta och är det bara män som gör det?