BLOG

Min mammamage

IMG_5372

 

IMG_5429brunsmall

Jag gravid med Alma i vecka 36, mycket större än så här blev jag faktiskt inte. Jag hade ingen giganstisk putmage utan med en rund liten sak som putade åt alla håll istället för bara framåt. Bilderna har duktiga Hanna tagit.

 

Det har varit mycket snack om mammamagar de senaste dagarna. Den ena bloggaren efter den andra skriver om sina magar och instagram har nästan svämmats över med mammamagar. Antaligen för att det i söndags var mamatummy-day. En dag för att uppmärksamma alla mammamagar och hälsan under och efter graviditeten. För det verkar vara många som får problem med sina mammamagar. Med muskler som inte går ihop som de ska (de delas under graviditeten), bristningar etc.

 

cats

Min mage idag. Och JA, jag suger in lite här :-). Min mage är nääästan lika platt som innan Alma, men bara nästan. Ärligt talat så tror jag att jag fortfarande har lite extra hud kvar. Det och lite svagar muskler än innan, men jag jobbar på det!

 

Jag har haft tur med min mamma-mage och har inga problem alls (utom lite extra sladder då). Jag fick inga bristningar och mina magmuskler gick ihop ganska snabbt efter förlossningen. 4-5 månader tog det för mig att känna att jag hade styrkan och stabiliteten tillbaka. Jag började träna lätta lätta magövningar ca 1 månad efter förlossningen och har tränat regelbundet efter det. Mest yoga och styrketräning enligt Olgas bok “träning för nyblivna mammor”. Det är många magövningar man ska vara försiktig med (tex situps) när man precis fött barn så mitt tips är att ta hjälp av någon som kan. Löpning har jag precis börjat så smått med. Det är faktiskt inte förrän nu som jag känner att jag har stykan i bålen för att kunna springa utan att felbelasta (för att inte tala om styrkan i bäckenbotten för att inte…. tja läcka ;-)). Det här med att bära och föda barn, det sätter sina spår :-).

Hur är din mamma-mage?

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Monica-Mamma till Alfred 21 January, 2014 Reply

  Så himla vackra bilder på dig och magen ♥ Och din mage nu!! WOW :) Där snackar vi inspo på hög nivå.. Min mage är fortfarande ganska degig och ibland kan man tro att det blev kvar en unge däri.. Men jag ska ta tag i det där en vacker dag :D KRAMAR!

 2. Hanna 21 January, 2014 Reply

  Min mage är en stor deg. De flesta dagar vill jag bli av med den men idag känns det som att det kvittar.

 3. Sandra 21 January, 2014 Reply

  Så vacker som gravid och så vacker nu! Min mage är inte helt som jag önskar, ganska degig, lite överflödigt fett och lite bristningar. MEN jag känner mig ändå nöjd och nojar mindre kring hur magen ser ut nu än innan graviditeten :) Kram!

 4. Nina 23 January, 2014 Reply

  Vacker mage! Och vilken fit mama du är. Wow! Jag fick inga bristningar, tack och lov men fortfarande är den ngt 'degig' jobbar på't just nu faktiskt. Kram.