BLOG

Min träning

Moi redo för yoga idag.

;

Något som jag verkligen tror på för oss med en bulle i ugnen är träning. Jag fick kämpa lite de 4 första månaderna av min gradivitet då illamående, trötthet och höftont satte käppar i träningshjulet men nu tränar jag lika mycket som jag gjorde innan jag blev gravid. Det vill säga, ca 4 träningspass i veckan. Dock kör jag inte lika hårt som jag gjorde innan och ju mer magen växer, destu mer modiferar jag mina träningspass. Jag har tränat mycket i mina dar och känner min kropp väldigt väl (det tackar jag alla år med yogan för) så för mig funkar det att modifera min träning efter “känsla” tillsammans med några enkla tränings-guidelines för gravida. Dessutom har jag en man som jag gillar att träna tillsammans med och som vet att jag älskar att pusha mig själv. Så han har sagt ifrån några gånger när han misstänkt att jag inte lyssnat på min kropp utan istället gett lite mer än vad som är bra :-).

För dig som är på smällen och inte lika van vid att träna föreslår jag ett snack med barnmorskan innan du sätter igång, eller något annat proffs inom ämnet. Hittade även många bra tips på här, på Lofsans träningsblogg. Hihi, även jag frågade min barnmorska i början och hon såg lite halvförvånad ut över min undran om det är det ok att stå på huvudet (det var det då jag gjorde detta innan jag blev gravid. Nu är dock magen lite väl stor så jag har slutat att vända världen upp och ner).

Så här ser en perfa träningsvecka ut i mina ögon nu för tiden:

Tisdag. 60 minuter TUFF yoga för gravida
Torsdag: 30 min powerwalk. Ben och ryggstyrka i maskin. Överger fria vikter mer och mer, känns lite stabilare att köra i maskin.
Lördag: 60 minuter TUFF yoga för gravida, eller långprommis utomhus
Söndag: 30 min powerwalk. Överkroppsstyrka i maskin med fokus på rygg. Obs, ingen magstyrka.

Jag hade gärna kört ett yogapass till, min kropp mår som fisken i vatten av yoga, men det hinns inte riktigt med. Det finns ju så mycket annat som tiden ska räcka till för.

Hur tränar du?

;

Kram Sara

Comments

 1. Freedomtravel 21 November, 2012 Reply

  Vilken bra träning du lyckas få till, också när du är gravid! :) Vi tränar i perioder. Just nu kommer vi nog iväg till gymmet 2 ggr/vecka. Jag börjar tröttna på konditionsmaskiner och vill börja köra pass, men mitt problem är att jag har så svårt för koordination så alla pass bli för svåra för mig...

  • sara 22 November, 2012 Reply

   Haha, ja pass är inte alltid lätta att hänga med på. men om man går på samma pass många gånger lär man sig ibland. spinning kanske skulle kunna vara ngt annars?

 2. Anna 21 November, 2012 Reply

  Vad härligt att kunna hålla igång så bra, trots växande mage. Är nog betydligt lättare att komma igen efter förlossning. Kör du alltid yoga själv eller i grupp? Tyvärr besvärades jag av foglossning under båda graviditeterna så jag blev mycket stillasittandes, vilket känns efter. Känner mig som spaghetti ibland, haha! Nu är jag äntligen i gång med träningen igen, och kör powerwalks med vagnen, mammagympa (perfekt för man tränar upp dom musklerna som tar mycket styrk under graviditet) och sen försöker jag gå på två pass till under en vecka, gärna skivstång. Längtar efter snö också för, så man kan ta en härlig tur i skidspåret.

  • sara 22 November, 2012 Reply

   Ja, foglossnignar verkar sätta käppar i hjulet för många. Jag har lite lätta foglossningskänningar men än så länge funkar det att köra ändå. NUmera kör jag bara yoga på egen hand men det är mest för att jag inte hittat ett ställe med bra gravidyoga på tider som passar mig. Men när jag kan på vanlig yoga igen köper jag nog ett kort. Jag är utbildad yogainstruktör vilket gör att jag tycker att det är ganska lätt att köra på egen hand :-) Kram

 3. Lisa 21 November, 2012 Reply

  Duktig du är :) själv kunde jag inte alls träna på grund av den dumma foglossningen. Fina magen! Kram

  • sara 22 November, 2012 Reply

   Nä, goglossning is a bitch! Men hjälp vad du kör på nu, impad!!!

 4. Christine&Paris 21 November, 2012 Reply

  Jag tror att det där är jätteviktigt. Att både träna regelbundet innan en graviditet (om det nu är planerat) och sedan fortsätta som vanligt under graviditeten. Jag har hört att man kan köra på nästan som vanligt bara kroppen är van vid träning innan. Många kvinnor får dålig självkänsla efter graviditeten eftersom de gått upp i vikt och får svårt att komma tillbaka till den kropp de hade innan. Nu går ju inte det så klart för krppen förändras efter en graviditet, men det är säkert lättare om man rört på sig under tiden. självklart ska man inte hetsa men jag tror de flesta gravida kvinnor skulle må bra av någon sorts träning under graviditeten :) För övrigt har jag inte tränat på flera veckor. Kanske borde jag ta det här snacket med mig själv? Haha!

  • sara 22 November, 2012 Reply

   Hahaha, ja träning är ju bra oavsett om man är gravid eller inte :-) Men kanske lite extra viktigt när man bär på en liten och inte enbart är ansvarig för sig själv längre. Jag har dick alltid tränat regelbundet så för mig känns det ganska självklart att fortsätta nu. Längtar dock ihjä mig efter ett ritkgit riktigt tungt löppass :-). Fåt köra dem när alla mamma-kilon ska bort :-)

 5. Sara Månsson 21 November, 2012 Reply

  Nu e jag ju inte gravid... : ) Men kommer ihåg när Katja blev det och hon frågade barnmorskan om det var ok att spela handboll. Hon fick svaret att: -Oooo ja, det är så bra med all sort träning. Babysen är så skyddad i magen. Men till sitt nästa besök hade hon själv börjat oroa sig, eftersom det händer ju att man dels får smällar, men även landar på magen... Så hon frågade igen, är det fortfarande ok att träna handboll. Och då svarade barnmorskan - Ja, i handboll så är där väl ingen närkontakt eller så... Sen fick Katja dra ner på sitt deltagande på träningarna, undvika kampmoment etc. Jag tränar fortfarande mest handboll. På måndagar är det tufft, då kör vi först 1 timme intervaller i löpspåret och sen 1,5 h handboll. Sen tränar vi 1,5 h handboll tisdag, torsdag och fredag + en match på helgen. Detta ska vi komplettera med ett eget gympass i veckan. Vilket jag dock har svårt att hinna och orka med. Kram

  • sara 22 November, 2012 Reply

   Haha, verkar inte ritkgit som att barn,oskan fattat vilken nivå Katja tränar på :-). Men hjälp vad du imponerar på mig Sara! Att träna så mycket samtidigt som man jobbar kräver en hel del comittment. Men så länge man tycker att det är roligt är det ju bara att köra :-). Måste vara hima kul, att hittat ngt man brinner så för. Stor kram vännen!

 6. nina 22 November, 2012 Reply

  Vad duktig du är! Jag tränar vanligtvis 3-4 ggr/vecka spinning, styrketräning etc men nu under graviditeten har jag bara inte orkat mer än 30 min promenad på lunchen, så det är all träning. Får ta igen allt i vår :) Kram N.