BLOG

Morgonrutiner

DSC_2183

Då ska vi se vad vi kan hitta på med dig idag.

DSC_2181

Pudra, pudra, pudra. Det kräver en hel del jobb det här morsan…

DSC_2177

Hm! Jo, det ser bra ut. Jag är nöjd!

 

Man skapar sig små rutiner, visst är det så. När vi bodde i Shanghai och jag levde karriärs-liv handlade morgonrutinerna mest om snabbaste möjliga sminkning och var jag kunde hämta upp min morgonlatte. Nu ser dagarna lite annorlunda ut. Morgonlatten dricker jag hemma någonstans mittemellan frukosten, blöjbyten och datorn. Sminkningen gör Alma :-). Det där med sminkning har blivit lite av vår grej. När M har stuckit iväg till jobbet är det min och Almas tur att ockupera badrummet, vi duschar länge och sminkar oss i en evighet. Helt enkelt för att Alma tycker att det är grymt kul (tips är att spara gamla sminkburkar och penslar och göra en egen liten sminkväska till barnet). Det är faktiskt en av de få rutiner som vi kan göra ihop utan att det går ut på att få Alma att förstöra minst möjligt :-).

Och genussapekten… Den skiter jag i! Alma och jag har hittat en grej som vi båda gillar, där jag få ett av dagens “måsten” gjort lätt och smidigt. Hade jag haft en son och han gillat vår lilla morgonrutin lika mycket som Alma hade han också fått en liten sminkväska.

 

KRAM Sara

Comments

  1. Caroline 11 September, 2014 Reply

    Vilken härlig uppsyn hon har på sista bilden, som att hon skådar sitt verk med ett "Det där blev riktigt bra". Håller med att jag tycker det låter kanon att ha denna morgonrutin :)