BLOG

Morning light

DSC_0047

I vårt sovrum har vi fönster från golv till tak i två riktningar vilket ger oss ett sovrum som badar i ljus hela dagen. Solen går upp runt 7 snåret i Singapore och om jag lämnar gardinerna lite lite på glänt så blir jag väkt av solens strålar på morgonen (ja, efter att jag vaknat av Alma, skickar iväg henne med sin far och somnat om :-)).

 

DSC_0048Vårt sovrum är ett av favvoritrummen i lägenheten på 18e våningen. Vi är inte riktigt klar med inredningen, saknar något att hänga på väggen ovanför sängen. Jag tänker mig ett av våra bröllopsfoto. Sedan ska jag gå loss här inne med kameran och visa er alla vinklar och vrår. Borta i hörnet skymtar ni mitt smyckesskrin, inköp i Shanghai.

 

GODMORGON kära ni!

Här har tisdagen gjort intåg med buller och bång och vi är grymt redo att ta oss an denna dag! Just tisdagar är Almas favoritdag för det betyder att hon få gå till svenska kyrkans babysång. Veckans höjdpunkt tycker Alma! Sedan ska vi rusa hem och invänta leverans av balkongmöbler som ska komma i eftermiddag. Vår balkong är 6m lång så vi får plats både med en soffa och ett litet bord. Ska bli kul att få det på plats så jag kan börja piffa även balkongen!

Annars så tänkte jag ju uppdatera er om vår maid. Vill höll ju intervjuer i tisdags och träffade en hel drös med tjejer/kvinnor. Det gick väldigt snabbt att få två favoriter och i söndagseftermiddag kom de hem till oss och spanade in lägenheten på 18e våningen. Och då blev det väldigt uppenbart vilken som passade oss bäst och nu är det en 37-årig Rhenie från Filippinerna som ska flytta in till oss. Det som fick oss att välja henne trots att den andra tjejen var bättre på pappret (hade jobbat hos diplomater och 3 år i en svensk familj) var hennes glittrande ögon och hennes positiva inställning. Dessutom var det väldigt tydligt vem som var Almas favorit :-). Nu längtar jag faktiskt efter att hon kan börja jobba så vi äntligen kan få full koll på tillvaron och jag kan ta tag i sådant som får mitt hjärta att sjunga. Som att hitta en yoga-studio till exempel 🙂

 

KRAM Sara

Comments

 1. Monica-Mamma till Alfred 24 September, 2013 Reply

  Vilket underbart sovrum! Jag är sjukt höjdrädd så jag skulle ju aldrig våga sova där men fint är det! :) Kramar !!

 2. Underbart med så stora fönster! Men 18:e våningen! :O Hur vågar ni gå nära fönstren?! ;) Ni kanske är vana? :) Kul att det känns bra med henne ni valt som maid! "Göra saker som får mitt hjärta att sjunga" Så underbart det låter!!!!

 3. milex 24 September, 2013 Reply

  you're incredible!

 4. Charlotte 24 September, 2013 Reply

  Vackert sovrum! Skönt att ni hittat rätt maid, hoppas det fungerar bra! :)

 5. Nellie 24 September, 2013 Reply

  Vad kul att ni hittat en maid. Lycka till med yogastudiojakten! :) Kram

 6. Sandra 24 September, 2013 Reply

  Wow vilka fönster, och vilken utsikt! Roligt att ni har hittat en maid, hoppas det blir bra när hon ska bo hos er! :) Kram!

 7. Amanda 24 September, 2013 Reply

  Härligt att känna att man hittat rätt! Älskar gardinerna i ert sovrum! Kram

 8. annelie 26 September, 2013 Reply

  Gud så vackert med så mycket ljus i sovrummet! Det bästa sättet att få vakna upp till är till morgonljuset! Vad kul att ni har hittat en maid och att det kändes så bra :) Lycka till!